A kefires meggyes kavart süti egy gyorsan összedobható finomság, melyet akár kicsit variálhatunk családunk szájíze szerint.
Hozzávalók:
- 1 db 2,5 dl-es bögre
- 3-4 tojás – mérettől függően
- 1 nagy pohár (vagy 2 kicsi) kefir
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- magozott, lecsepegtetett meggy néhány marékkal
Kefires meggyes kavart süti elkészítése:
A tojást a cukorral, és a kefirrel jó alaposan kikavarjuk, mehet bele az olaj is, azzal is átkavarjuk. Ezután a lisztet a sütőporra, szódabikarbónával együtt apránként beleszitáljuk, sima tésztává kavarjuk.
Utoljára lazán beleforgatjuk a magozott meggyet. Ha azt akarjuk, hogy a meggy ne süllyedjen le, akkor forgassuk a belekavarás előtt lisztbe.
Közepes méretű mélyebb tepsis kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük, elsimítjuk.
A tepsit aztán 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 35-40 perc alatt készre sütjük.