Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Kedvenc szelet – kedvenced lesz

Zamat Zamat 2025.01.23.
kedvenc szelet krémes tészta

A kedvenc szelet egy krémes csoda, viszonylagos olcsósága, és finomsága miatt valódi kedvence lehet a családnak.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg vaj, vagy margarin
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 tojásnyi tej

Krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 liter tej
  • 4 dkg (2 evőkanál) cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Kedvenc szelet elkészítése:

A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és jól összedolgozzuk. Ha szükséges, egy kis tejet is belegyúrunk.

A tésztát három részre osztjuk, és egy gáztepsi hátsó oldalán, sütőpapírt rárakva kisütjük őket – természetesen vékonyra nyújtva. Gyorsan sül 180 fokon, néhány perc alatt kész lesz – lényeges, hogy szép világos legyen.

A vajat jó habosra keverjük a cukorral, majd a tejből, a lisztből és a cukorból jó sűrű krémet készítünk. A lisztet kikeverjük egy kis tejjel, a többi tejet felrakjuk forrni, majd hozzáadjuk a tejes liszthez a cukrot is, alaposan átkavarjuk.
A meleg tejből kavarunk bele, majd hozzáadjuk a többi forróhoz, és folytonos kavargatás mellett jó sűrűre főzzük.

Hagyjuk kihűlni, majd amikor már hideg belekavarjuk a vajas krémet is.
Ha már jó habos, akkor az egészet két részre osztjuk.

Egyikbe a vaníliás cukrot rakjuk, a másikba a kakaót.

Elővesszük a tortalapokat, tálcára állítjuk, majd az első lapra kakaós krémet kenünk, letakarjuk egy tésztalappal, erre vaníliás krém megy. Rá a harmadik tésztalap.

Tetejét olvasztott csokoládéval kenjük le, melyet mikróban vagy gőz fölött melegítettünk, majd egy kis olajjal felkavartunk. Így szép fényes lesz.

Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, ám először egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkrémes sütikretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

krumplileves
LevesekRetro receptek

Krumplileves kapros galuskával

Zamat Zamat 2024.11.29.
húsos pite
HúsételekRetro receptek

Ínycsiklandó húsos pite recept

Zamat Zamat 2024.10.17.
paradicsomos főzelék
FőzelékOlcsó ételekRetro receptek

Paradicsomos tökfőzelék

Zamat Zamat 2025.04.25.
túrós tészta
FőételekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Stíriai metélt – nagyanyáink finomsága

Zamat Zamat 2024.12.08.
diós pöfeteg
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Diós pöfeteg

Zamat Zamat 2025.02.25.
lángos
LángosokNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSós süteményekSütemények

Krumpli lángos – krumpli lepény recept

Zamat Zamat 2024.10.05.
fánk
DesszertekÉdes süteményekSütemények

Japán palacsinta – csodásan levegős

Zamat Zamat 2025.03.13.
túrós batyu
Nagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Legjobb túrós batyu nagyi konyhájából

Zamat Zamat 2024.11.10.
tepertős kocka
Retro receptekSós süteményekSütemények

Hajtogatott leveles tepertős kocka pogácsa

Zamat Zamat 2024.11.10.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up