Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Sütemények

Kavart tészta alaprecept

Zamat Zamat 2024.08.21.
kavart tészta

A kavart tészta egy rendkívül egyszerűen, gyorsan elkészíthető sütemény, amit szinte bármivel dúsíthatunk. Csokoládéval, gyümölcsökkel, pudinggal, lekvárral, kókusszal, dióval – mindennel, amit kedvelünk.

Az eredmény pedig így egy igazán változatos sütemény – sosem lesz egyforma a végeredmény.

Hozzávalók:

  • 10-12 dkg zsiradék
  • 1/2 kg liszt
  • 30 dkg kristálycukor
  • 3-4 tojás mérettől függően
  • egy egész csomag sütőpor – de helyettesíthetjük szódabikarbónával is
  • 1/2 liter tej
  • 1-2 vaníliáscukor, vagy 1/2 vanília
  • 4 dkg kakaópor – ha épp kakaósan fogyasztanánk

Kavart tészta elkészítése:

A tojásokat a zsiradékkal és a cukorral nagyon alaposan kikeverjük. De annyira ám, hogy a cukor megolvadjon. Az eredeti receptben egykor félórát javasoltak – manapság, a habverők és mixerek korában elég jó 5 perc is erre a célra.

Ezután fokozatosan jöhet hozzá a tej, és a liszt, a vanília, a sütőpor, és ezzel is jó simára dolgozzuk.

Készíthetjük kakaósan, akkor az egész tésztába keverünk kakaóport.
Lehet két színű is, ilyenkor a fele tésztát beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, másik felét pedig kakaóporral kikeverjük, és rácsurgatjuk a világos tésztára, így érdekes, foltos mintázatot kapunk.

Nyomhatunk bele csokoládédarabkákat, vagy valamilyen gyümölcsöt, kanálról lekvárt a tetejére – bele fog süppedni.
Tökéletes hozzá az alma, vagy körtedarabka, vagy akár főtt pudingot is adagolhatunk soronként 4-5 helyre.
S magát a tésztát is nyugodtan összekeverhetjük egy-két marék dióval, vagy kókusszal – persze nem mindent egyszerre.

Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon. Akkor lesz kész, ha a sütőbe benyúlva a tészta közepe már nem mozog, hanem tartása van. De persze tűvel is ellenőrizhetjük.
Mikor kész, akkor már határozott, nagyon kellemes illata van.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

krémes csokis süti
Édes süteményekSütemények

Mária szelet – csupakrém finomság

Zamat Zamat 2025.04.17.
krémes-habos süti
Édes süteményekSütemények

Parlament szelet

Zamat Zamat 2025.02.21.
kókuszos krémes
Édes süteményekkarácsonyiSütemények

Kókuszos krémes – hogy édes legyen a napod

Zamat Zamat 2025.01.30.
stollen
karácsonyiRetro receptekSütemények

Karácsonyi stollen recept

Zamat Zamat 2024.11.18.
mákos krémes
Édes süteményekSütemények

Intelligens krémes – mákos finomság

Zamat Zamat 2025.01.21.
krémes roló
karácsonyiSütemények

Omlós karácsonyi krémes roló

Zamat Zamat 2024.11.25.
leveles kifli
Olcsó ételekSós süteményekSütemények

Réteges sós kifli uzsonnára

Zamat Zamat 2025.03.21.
krémes keksz
Édes süteményekSüteményekSütés nélküli desszertek

Csokis pudingos keksz

Zamat Zamat 2025.02.09.
almás batyu
Sütemények

Almás batyu leveles tésztából

Zamat Zamat 2024.08.21.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up