Kaszinótojás franciasalátával sok családnál alap ünnepi étel. Sokféle módon lehet készíteni, ez az egyik legegyszerűbb, de egyben legismertebb.
Hozzávalók:
- 10 db tojás
- 3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál sima mustár
- kis doboz tejföl
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi őrölt bors
Kaszinótojás elkészítése:
A tojásokat pici sóval keményre főzzük, majd hideg vízzel lehűtjük, héját letisztítjuk.
Hosszában félbevágjuk mindegyiket, majd a tojások sárgáját óvatosan kiszedjük, egy tálkába rakjuk, összetörjük.
A majonézt a mustárral, tejföllel, cukorral, sóval, borssal összekeverjük, majd ennek nagyjából harmadát a tojások sárgájához adjuk, és képlékeny masszává dolgozzuk.
A tölteléket a tojásokba töltjük, felületét elsimítjuk, tetejére kedvünk szerint paprikát, petrezselyemzöldet rakhatunk díszítésül, és a majonézes-tejfölös keverékre ültetjük.
Franciasalátával tökéletes.