Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
LevesekUncategorized

Hagyományos karalábéleves

Zamat Zamat 2024.09.22.
karalábéleves

A karalábéleves egykor tavaszi zöldségleves volt, manapság már egész évben fogyaszthatjuk, hisz állandóan rendelkezésre áll zsenge karalábé a piacon.

Hozzávalók:

  • 2-3 fej zsenge, lehetőleg fehér karalábé.
  • 2 átlagos sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • a petrezselyem zöldje
  • 2 db burgonya
  • 2-3 tojás mérettől függően
  • 5-6 evőkanál finomliszt
  • 2 pohár tej
  • 1 kanál zsiradék
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csapott teáskanál só
  • késhegynyi só
  • 1 – 1,2 liter víz

Karalábéleves elkészítése:

Megtisztítjuk a karalábét, sárgarépát, petrezselymet.
A karalábét felkockázzuk, a sárgarépát, petrezselymet karikára vágjuk.
A burgonyát szintén kockázzuk.

Egy fazékban felolvasztjuk a zsiradékot, beledobjuk a zöldségeket, pirítjuk, majd addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Ekkor stauboljuk, vagyis megszórjuk liszttel, és átkavarjuk.
Felöntjük a tejjel, majd a vízzel, és forrni hagyjuk.
Ha szükséges adunk még hozzá sót, most borsozzuk. S beledobjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Ha nem szeretjük, akkor kössük össze, s a végén kiszedjük.

Ha felforrt a leves, szaggassunk bele a tojásból, és lisztből készült nokedlit.

Van, aki apró grízgaluskával készíti.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékhabart levesLevesek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

cukkinileves
Levesek

Cukkinileves tárkonyosan

Zamat Zamat 2024.08.21.
korhelyleves
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Békebeli korhelyleves korhelyeknek

Zamat Zamat 2024.12.28.
krémleves
Levesek

Zellerszár krémleves

Zamat Zamat 2024.09.11.
savanyúkáposzta
Uncategorized

Káposzta savanyítás kicsiben

Zamat Zamat 2024.08.22.
kukó leves
karácsonyiLevesekRetro receptek

Hajdúsági kukó leves

Zamat Zamat 2024.12.15.
grízgaluska leves
LevesekRetro receptek

Grízgaluska takarékosan

Zamat Zamat 2025.05.02.
Az ecetes tök kiváló főzelék, vagy leves alapanyag a rideg-hideg téli hónapokra.
Uncategorized

Ecetes tök

Zamat Zamat 2024.08.22.
házi Piros Arany
Uncategorized

Házi Piros Arany krém

Zamat Zamat 2024.08.22.
peperonata
FőételekUncategorized

Peperonata – az olasz lecsó

Zamat Zamat 2024.08.21.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up