Kacsacomb sütése sütőben

A kacsacomb sütése nagyon egyszerű, valójában a lényeg, hogy megfelelő hőfokon, és elég ideig süssük. Így biztos ízletes, és puha lesz.

Hozzávalók:

  • 1-1 kacsacomb fejenként
  • zsiradék
  • nagy szemű só
  • frissen őrölt bors
  • egy fej vöröshagyma
  • néhány gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint kakukkfű,babérlevél

Kacsacomb sütése sütőben:

A kacsát szépen letisztogatjuk, körbe besózzuk nagy szemű sóval, friss borssal bedörzsöljük, és pár órát pihentetjük.

Megtisztítjuk a hagymákat, a sütőedénybe rakjuk.

Az edény aljába zsírt rakunk, bele helyezzük a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát, és a fűszereket.

A kacsacomb felületét húsig bekockázzuk, az edény aljába rakunk legalább egy nagy pohár vizet, és a kacsacombokat is belefektetjük.

A sütést előmelegített sütőben végezzük, az első negyedórát nagy hőfokon – minimum 220 fok – így lesz az igazi.
Negyedóra leteltével levesszük a hőfokot 120-150 fokra, 2-3 órán keresztül sütjük még.

Így elkészítve a kacsa bőre ropogós lesz, belseje pedig omlós, zaftos.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍