A kacsacomb sütése nagyon egyszerű, valójában a lényeg, hogy megfelelő hőfokon, és elég ideig süssük. Így biztos ízletes, és puha lesz.
Hozzávalók:
- 1-1 kacsacomb fejenként
- zsiradék
- nagy szemű só
- frissen őrölt bors
- egy fej vöröshagyma
- néhány gerezd fokhagyma
- ízlés szerint kakukkfű,babérlevél
Kacsacomb sütése sütőben:
A kacsát szépen letisztogatjuk, körbe besózzuk nagy szemű sóval, friss borssal bedörzsöljük, és pár órát pihentetjük.
Megtisztítjuk a hagymákat, a sütőedénybe rakjuk.
Az edény aljába zsírt rakunk, bele helyezzük a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát, és a fűszereket.
A kacsacomb felületét húsig bekockázzuk, az edény aljába rakunk legalább egy nagy pohár vizet, és a kacsacombokat is belefektetjük.
A sütést előmelegített sütőben végezzük, az első negyedórát nagy hőfokon – minimum 220 fok – így lesz az igazi.
Negyedóra leteltével levesszük a hőfokot 120-150 fokra, 2-3 órán keresztül sütjük még.
Így elkészítve a kacsa bőre ropogós lesz, belseje pedig omlós, zaftos.