A jogászcsók egy kifejezetten ízletes aprósütemény, burgonyával teszünk a puhaságáért, és fura, de kellemes ízt is kap tőle.
Ez a süti recept abból az időből maradt fenn, amikor még a jogászok épp, hogy megélhetésnyit kerestek.
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 15 dkg zsír (vagy 20 dkg vaj, vagy margarin)
- 20 dkg burgonya már megfőzve, áttörve, meghűlve
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2-3 tojás mérettől függően
- 3 evőkanál kakaópor
- tetejére vágott dió, vagy mandula, vagy amit akarunk
Jogászcsók elkészítése:
A lisztbe belemorzsoljuk a zsiradékot, majd hozzáadjuk a törtkrumplit is meghűlve. Összegyúrjuk a cukrokkal, a sütőporral, a kakaóval no és a két tojással is.
Jól összedolgozzuk, majd diónyi golyókat sodrunk kezünk között.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket kis távolságra, közepükbe mélyedést nyomva egy kis baracklekvárt rakunk a sűrűbb fajtából, tetejére pedig egy kis vágott diót, vagy mandulát. De van, aki csak tetejét kristálycukorba mártja. Ki hogy szereti.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük, 10-15 perc alatt elkészül. Szép világos legyen!