A japán sajttorta valójában egy felfújt, kinézetre a mi piskótánkra hajaz, ám mégis hatalmas különbséggel.
Hozzávalók:
- 30 dkg fehér csokoládé
- 25 dkg natúr krémsajt
- 5 db tojás
Japán sajttorta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a csokoládét mikróban, vagy gőz felett felolvasztjuk odafigyelve, kevergetve.
Amint felolvadt, hozzáadjuk a sajtkrémet, és a tojássárgákat és elektromos habverővel jó alaposan összekeverjük. Ezután hagyjuk kihűlni. (tehát a csokoládénak melegnek kell lenni a művelet alatt)
A tojások fehérjét ezután felverjük, és hozzákeverjük a csokis-tojássárgás masszához.
Az egészet egy közepes méretű tepsibe, vagy átlagos méretű tortaformába öntjük, melyet előtte sütőpapírral kibéleltünk.
A sütőt eddigre már előmelegítettük 180 fokra, és 20 percen keresztül így sütjük.
Majd a hőfokot csökkentjük 150 fokra, és kb. 15 percig sütjük így.
Ezzel lényegében elkészültünk, viszont még ne nyissuk ki a sütőt. A tortát hagyjuk bent a sütőben még negyedóráig.
Ha az idő eltelt, akkor kivesszük, lerakjuk hűlni. Ha meghűlt, akkor 2 órára a hűtőbe kell rakni.
Kicsit pepecses munka, de a végeredmény nagyon jópofa, és istenien finom.