A borsos tokány egy finoman fűszeres húsétel, melyet ehetjük tésztával, rizzsel, akár krumplival is, de azért a tésztás az igazi.
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 1/4 kg húsos, füstölt szalonna
- 1 db nagy vöröshagyma
- 3-4 kisebb paradicsom
- 3 db zöldpaprika
- 1 dkg só
- 3 evőkanál liszt
- bors amennyit csak szeretnénk
Ízes-színes borsos tokány elkészítése:
A szalonnát csíkokra, vagy kockákra vágva kisütjük, majd mikor már nagyjából jó, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és a szalonnazsíron üvegesre pároljuk.
A szintén csíkokra vágott húst rádobjuk a vöröshagymára, fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, és jó alaposan borsozzuk.
A felkockázott paradicsomot és paprikát is hozzákavarjuk, majd addig főzzük takarékon, míg már majdnem elfőtte a levét.
Felöntjük pohárnyi vízzel, és takarékon, fedő alatt puhára főzzük.
A végén liszttel bestauboljuk.