Az isteni sós rúd megunhatatlan csemege. Jó vendégváróra, uzsonnára, de egyszerű ropogtatni valónak is tökéletes az unalmas hétköznapokra.
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 25 dkg vaj, vagy sütőmargarin
- 1 tojás sárgája
- 1 kis pohár tejföl
- 1 lapos evőkanál só
- 1 tojás a kenéshez
Isteni sós rúd elkészítése:
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzágyúrjuk a sót, a tejfölt, a tojást.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk jó félcentisre, majd vékonyan felszeleteljük.
Lekenjük tojással, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, megszórjuk kedvenc fűszerünkkel, aztán 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.