Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Indiáner fánk, maga a csoda

Zamat Zamat 2025.01.09.
indiáner fánk

Az indiáner fánk még a dédik idejéből maradt ránk. Ebből kifolyólag kicsit időigényes, viszont kifejezetten mutatós, és rendkívül finom.

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 0,5 dl víz
  • 1/2 liter tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • tetejére csokoládé
  • 1 kanál olaj

Indiáner fánk elkészítése:

Hasonlít a tészta a piskótához, de mégis kicsit más.

A tojásokat ketté választjuk, majd a sárgáját egy kis liszttel, és a fél deci vízzel jó simára kikeverjük.

Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük, adagonként hozzáadva a cukrot, majd a tojások sárgáját keverjük hozzá, és a lisztet, ami még a tésztához való.

Nyomózsákból, vagy zacskóból nagyjából 4-5 centis gömböc kis halmokat nyomunk lisztezett sütőlemezre, vagy lapos szélű tepsire. De lehet hozzá kapni hozzá való sütőlapot is. Ez esetben úgy készítsük, hogy a mélyedést ne töltse ki teljesen a massza, mert nőni fog.

Viszonylag alacsony hőfokon – 120-130 fokon, időnként nyissuk meg a sütőajtót, lényegében szárítjuk, úgy lesz jó. Ha már tartása van, akkor elkészült.

Ha a sütőlemezből kivarázsoltuk, akkor keresztbe elvágjuk, belsejéből kikaparjuk a tésztát, hogy legyen egy hely a tölteléknek.

A lehűtött tejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliát, s ezzel töltjük meg a fánkokat. Tetejére rakjuk a tészta tetejét, melyet aztán kakaómázzal, vagy mikróban olvasztott csokoládéval bevonunk. Ez esetben a csokoládéhoz adjunk egy kanál olajat is, keverjük ki alaposan – így szép fényes lesz a bevonat.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékhabos sütiretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

kuglóf
Édes süteményekSütemények

Tízperces kuglóf

Zamat Zamat 2025.02.14.
lilakáposzta
FőzelékKöretekOlcsó ételekRetro receptek

Párolt vöröskáposzta

Zamat Zamat 2025.05.06.
sült hús
HúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Ha tökéletes puha, szaftos húst szeretnél, így készítsd!

Zamat Zamat 2024.12.15.
zúzapörkölt
HúsételekhúspótlóRetro receptek

Zúza pörkölt – ahogy szeretnénk

Zamat Zamat 2025.02.08.
krémes
karácsonyiRetro receptekSütemények

Bécsi krémes gyümölcszselével

Zamat Zamat 2024.12.15.
Zserbó
Édes sütemények

Ünnepi zserbó recept – ahogy még a Nagyi készítette…

Zamat Zamat 2024.07.23.
rostélyos
HúsételekRetro receptek

Eszterházy rostélyos

Zamat Zamat 2024.09.16.
egytojásos torta
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Egytojásos torta – amilyen olcsó, olyan különleges

Zamat Zamat 2025.01.10.
sült császár
HúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Sült bőrös császár recept

Zamat Zamat 2024.11.10.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up