Ha csirkét sütünk, legtöbbször fokhagymát, borsot használunk. A rozmaringos csirkecomb érdemes a kipróbálásra, illatos, omlós harapni valót kapunk.
Hozzávalók:
- 10 db csirkecomb
- 1 kg burgonya
- 4-5 szál rozmaring
- 10-12 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál zsiradék
- 1,5 dkg só
- 1 teáskanál bors
Rozmaringos csirkecomb elkészítése:
A csirkecombokat előkészítjük.
A fokhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágva egy tepsi, vagy zsiradékkal alaposan kikent sütőtál aljába szórjuk.
Eloszlatjuk rajta a rozmaringot, majd a hasábra, vagy karikára vágott burgonyát, majd szépen, sorban elhelyezzük rajta a fűszerekkel bedörzsölt csirkecombokat.
Mehet alá egy fél pohár víz, lefedjük fóliával.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük nagyjából 40 percet, majd 200 fokon jó tíz perc alatt megpirítjuk.
Pirítás közben locsolgatjuk a húst 3-4 percenként.