A hűtős-sajtos pogácsa tökéletes nagyobb ünnepi alkalmakra, hisz előző nap már gond nélkül összeállíthatjuk, másnap elővéve készíthetjük el frissen.
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 20 dkg margarin, vagy vaj
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 2-3 evőkanálnyi tejföl
- 3 tojásnak a sárgája,
- 1 dl tej
- csipet cukor
- 2,5 dkg élesztő
- lapos, kis evőkanálnyi só
Hűtős-sajtos pogácsa elkészítése:
A lisztet leszitáljuk egy tálba, az élesztőt a tejben cukorral, parányi liszttel felfuttatjuk.
Mikor jó, akkor minden hozzávalót – kivétel az 1, kenésre való tojássárga, és a 10 dkg trappista sajt, ami a tetejére kell – összegyúrjuk.
Berakjuk egy-két órára, vagy akár egy napra a hűtőbe – épp ezért tökéletes, hisz másnap előkaphatjuk, és elkészíthetjük „frissiben”:
Sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kisujjnyira, tetejét beirdaljuk, picit sózott tojássárgával lekenjük.
A pogácsákat kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd megszórjuk őket sajttal.
A sütőben kisütjük.
Hidegen-melegen tökéletes finomság.