Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
DesszertekÉdes süteményekSütemények

Hungária szelet

Zamat Zamat 2025.04.08.
habos krémes süti

A Hungária szelet egy dió krémes, rumos finomság, csokoládé bevonata még izgalmasabbá teszi az ízkavalkádot.

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 15 kanál porcukor
  • 5 evőkanál víz
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg darált dió

Krémhez:

  • 3,5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál rum, vagy rum aroma
  • 9 dkg darált dió

Bevonat:

  • 1 tábla csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Hungária szelet elkészítése:

A tojások sárgáját a porcukorral és 4 evőkanál vízzel alaposan kikeverjük. Ezután ismét adunk hozzá 5 evőkanál vizet, azzal is alaposan átkavarjuk. Beleszitáljuk kavarás közben a lisztet a sütőporral,mehet bele a kemény habbá vert fehérje, majd lazán átkavarjuk vele, aztn a tészta masszáját két felé osztjuk. Egyik feléhez hozzákavarjuk az őrölt diót.
Sütőpapírral kibélelt közepes tepsibe öntjük először a diós masszát, a sima piskóta masszát ennek a tetejére, majd 170 fokos sütőben, szép nyugodtan készre sütjük.

Elkészítjük a krémet.
A tejet apránként összekeverjük a liszttel, majd felfőzzük. Ha besűrűsödött, akkor félrerakjuk hűlni lefedve.

Ezután a vajat a porcukorral, a rummal, vagy rumaromával, és a darált dióval összekeverjük, habosra dolgozzuk.
Ezután a két krémet összekavarjuk, majd a felét hosszában kettévágott egyik tészta tetejére kenjük. Rárakjuk a másik lapot, rákenjük a krém másik felét.

Csokoládét olvasztunk gőzön, vagy mikróban, egy kanál olajat kavarunk bele, majd az egész tetejére kenjük, elsimítjuk. De akár csurgathatjuk is.

Hidegre tesszük, majd vizes késsel szeleteljük.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkrémekkrémes sütikpiskóták

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

tepertős kocka
Retro receptekSós süteményekSütemények

Hajtogatott leveles tepertős kocka pogácsa

Zamat Zamat 2024.11.10.
kavart tészta
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Diós kavart – az egyszerűség kedvéért

Zamat Zamat 2025.04.15.
lekváros keksz
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Legényfogó tallér

Zamat Zamat 2025.04.11.
Répatorta
Sütemények

Répatorta receptje

Zamat Zamat 2024.08.14.
máglyarakás
Retro receptekSütemények

Máglyarakás recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
zöldfűszeres pogácsa
Sós süteményekSütemények

Zöldfűszeres pogácsa

Zamat Zamat 2024.09.21.
csokis süti
Édes süteményekRetro receptekSütemények

Bohémszelet – nem csak bohémoknak

Zamat Zamat 2025.04.07.
diós süti
Retro receptekSütemények

London szelet – fantasztikus diós süti

Zamat Zamat 2024.12.02.
fánk
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Tejfeles fánk recept

Zamat Zamat 2025.01.23.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up