A Hungária szelet egy dió krémes, rumos finomság, csokoládé bevonata még izgalmasabbá teszi az ízkavalkádot.
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 15 kanál porcukor
- 5 evőkanál víz
- 10 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg darált dió
Krémhez:
- 3,5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 15 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 3 evőkanál rum, vagy rum aroma
- 9 dkg darált dió
Bevonat:
- 1 tábla csokoládé
- 1 evőkanál olaj
Hungária szelet elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral és 4 evőkanál vízzel alaposan kikeverjük. Ezután ismét adunk hozzá 5 evőkanál vizet, azzal is alaposan átkavarjuk. Beleszitáljuk kavarás közben a lisztet a sütőporral,mehet bele a kemény habbá vert fehérje, majd lazán átkavarjuk vele, aztn a tészta masszáját két felé osztjuk. Egyik feléhez hozzákavarjuk az őrölt diót.
Sütőpapírral kibélelt közepes tepsibe öntjük először a diós masszát, a sima piskóta masszát ennek a tetejére, majd 170 fokos sütőben, szép nyugodtan készre sütjük.
Elkészítjük a krémet.
A tejet apránként összekeverjük a liszttel, majd felfőzzük. Ha besűrűsödött, akkor félrerakjuk hűlni lefedve.
Ezután a vajat a porcukorral, a rummal, vagy rumaromával, és a darált dióval összekeverjük, habosra dolgozzuk.
Ezután a két krémet összekavarjuk, majd a felét hosszában kettévágott egyik tészta tetejére kenjük. Rárakjuk a másik lapot, rákenjük a krém másik felét.
Csokoládét olvasztunk gőzön, vagy mikróban, egy kanál olajat kavarunk bele, majd az egész tetejére kenjük, elsimítjuk. De akár csurgathatjuk is.
Hidegre tesszük, majd vizes késsel szeleteljük.