Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Sütemények

Hókifli, a falatnyi csoda

Zamat Zamat 2024.08.22.
hókifli

A hókifli tökéletes vendégváró, és szinte kötelező része az ünnepi asztaloknak, hisz falatnyi ízkavalkád az egész.

Ráadásul rendkívül sokáig eltartható – így jó előre elkészíthető.
De az is igaz: elkészítéséhez türelem kell.

Hozzávalók:

  • fél kg liszt
  • 25 dkg margarin, vagy 18 dkg zsír
  • jó fél kispohár tejföl
  • 1 kanálnyi porcukor
  • csipet só
  • 2 dkg élesztő
  • pici tej
  • szükségünk lesz még porcukorra a forgatáshoz

Töltelékhez

  • lényegében bármi, amit szeretnénk – egy fontos: ne eresszen levet. Ha mákkal, dióval töltjük, ugyanúgy felfőzzük a tölteléket, mint a bejglinél.

Hókifli elkészítése:

Az élesztőt pici tejben kikavarjuk.
A lisztbe belemorzsoljuk a zsiradékot, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd az élesztőt is.
A tejföllel összeállítjuk – ha nagyon nem akar egybeállni, akkor parányi tejet adunk hozzá még.

A sima tésztát 8 egyenlő részre vágjuk, s mindegyikből cipót készítünk.

A cipókat aztán egyenként nagyjából tányér méretűre nyújtjuk úgy, hogy a tészta vastagsága 2 mm körül legyen.
Ezt a kör alakú tésztát aztán 8 egyenlő részre vágjuk, akárcsak a tortát. Először felezzük, majd negyedeljük, végén átlósan nyolcadoljuk őket.

A szélesebb rész vége fele ráhalmozzuk a tölteléket, és a hegyétől kezdve föltekerjük. Kicsit meghajlítjuk, hogy kifli alakú legyen, és mehet a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Ne rakjuk túl szorosan őket, hisz az élesztőtől kelni fog.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a kifliket ebben sütjük ki. Oda kell figyelni, mert nem szabad megbarnulni, néhány perc alatt elkészül.

Még melegen porcukorba forgatjuk. Nagyon hosszú ideig – hetekig – eltartható.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

csokis fánk
DesszertekÉdes süteményekSütemények

Amerikai csokis fánk

Zamat Zamat 2025.05.05.
kalács
Nagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSós süteményekSütemények

Húsvéti sós kalács

Zamat Zamat 2025.03.21.
vajastészta
Retro receptekSütemények

Francia vajastészta

Zamat Zamat 2024.11.18.
kakaós csiga
Sütemények

Kakaós csiga leveles tésztából – nagyi fiókjából

Zamat Zamat 2024.08.18.
almás porlós
Retro receptekSütemények

Szabolcsi almás porlós recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
mákos krémes
Édes süteményekSütemények

Intelligens krémes – mákos finomság

Zamat Zamat 2025.01.21.
tejfölös kekszes süti
Édes süteményekSüteményekSütés nélküli desszertek

Tejfölös kekszes süti

Zamat Zamat 2024.09.18.
habos keksz
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Estike – a falatnyi édesség

Zamat Zamat 2025.04.20.
Virsli tésztában
Sós süteményekSütemények

Virsli kabátban

Zamat Zamat 2024.11.03.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up