A hókocka egy egyszerűen elkészíthető szalakális sütemény. Elkészítés után érdemes egy éjszakát várni a fogyasztással.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 1 dkg szalakáli
- 1 evőkanál tej
- 6 dkg cukor
- 1 db tojás
Krémhez:
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
Hókocka elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, a szalakálit a tejben feloldjuk.
A vajat a lisztbe morzsoljuk, hozzáadjuk a feloldott szalakálit, a cukrot, és a tojást, összegyúrjuk az egészet.
A tésztát három egyenlő részre sütjük, sütőpapíron egyenként tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsi hátlapján, 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütjük.
Ha megsültek lerakjuk hűlni, ha kihűltek, akkor a sütőpapírt eltávolítjuk.
Elkészítjük a krémet.
Egy pici tejjel kikeverjük a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot.
A többi tejet felforraljuk, majd a kikevert masszát beleöntjük, folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Lefedve hagyjuk kihűlni.
Mikor kihűlt, hozzákeverjük a vajat, és jó alaposan kikavarjuk.
A krémet két felé osztjuk, és a lapokat megkenjük vele, és egymásra rakjuk.
Tetejét porcukorral szórjuk le. Ez is hozzájárul a hófehérségéhez.