Ha valaki szereti a majonézes salátákat, akkor nagy hasznára válhat egy majonéz recept, hisz otthon elkészítve olcsóbb, és jobb is ez a finomság.
Hozzávalók:
- ahány tojás sárgája
- annyi dl olaj (1 tojássárga+1 dl olaj)
- 2-3 tojásonként 1/2 citrom leve
- ugyanennyihez 1 mokkáskanál só
- jót tesz neki minimum 1 teáskanál mustár
Házi majonéz elkészítése:
A tojások, olaj, citrom, mustár hőmérséklete azonos legyen. Ne túl hideg, és ne túl meleg sem, mert akkor esélyes, hogy leszünk sikeresek. Legegyszerűbb, ha mindent a hűtőből veszünk ki hozzá, és várunk kb. 10 percet, hogy picit felmelegedhessenek.
A tojásokat szétválasztjuk, és egy tálba rakjuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a citrom levét, a mustárt, és eleinte cseppenként adagolva az olajat is, közben folyton keverjük. Egy idő után már vékony sugárban önthetjük bele az olajat, és addig keverjük, míg teljesen be nem sűrűsödik, színe szinte „kifehéredik”.