Egy májkrém reggelire, vagy uzsonnára igazán csábító. Hát még ha mi készítjük, a saját szánk íze szerint. Így lesz az igazi!
Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 25 dkg kacsazsír
- 1/2 kg tisztított csirkemáj
- 5 szép gerezd fokhagyma
- csapott evőkanálnyi majoránna
- só 1 dkg
- bors mokkáskanálnyi
Házi májkrém elkészítése:
A vöröshagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A fokhagymát is megtisztítjuk, és összetörjük.
Lábasban 6 evőkanálnyi kacsazsíron megpároljuk az apróra vágott hagymát.
A csirkemájat megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és az üvegesre párolt hagymára dobjuk, hozzáadjuk a majoránnát, fokhagymát, majd időnként kevergetve, nem teljes hőfokon megpároljuk.
Ha a máj már jó, elvágáskor nem véres, akkor adjuk hozzá a sót, és a borsot. Átkeverjük rendesen, hogy mindenhová jusson.
Amint a máj meghűlt, egy mixerrel krémesítjük.
Ezután üvegbe, vagy tálkára töltjük, a tetejére pedig megolvasztott, de nem forró kacsazsírt öntünk, majd hűtőbe tesszük, és ott tároljuk.
8-10 napig fogyasztható.