Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Retro receptekSós süteményekSütemények

Hajszálvékony, ropogós sajtos tallér

Zamat Zamat 2025.05.03.
sajtos tallér

A hajszálvékony, ropogós sajtos tallér – mely mellette omlós is – titka annyi, hogy folyékony masszából készítjük. Ez az adag egy átlagos családnak elég, ha vendégeket várunk, természetesen az adagot felszorozzuk a szükséges mennyiségre.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg rétesliszt
  • 12,5 dkg vaj, vagy margarin
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1/2 liter víz
  • 1 teáskanál só (ízlés szerint)
  • esetleg kömény ízlés szerint
  • ha fűszereset szeretnék pici bors is mehet bele

Hajszálvékony ropogós sajtos tallér elkészítése:

A vajat, vagy margarint, és a zsírt lággyá olvasztjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, sót, fűszereket.
A reszelt sajtot is hozzáadjuk, simára keverjük az egészet.
Ezután éppen csak langyos vízzel apránként felengedjük, közben folyton kavargatva, hogy a massza szép sima legyen.
Az egész palacsintatészta állagú lesz.
Ezután letakarva lerakjuk pihenni néhány órára, akár egy éjszakára.

Sütéséhez legjobb az elektromos sütő, amit nem szükséges olajozni, elég zsiradék van a masszában. Esetleg első sütésnél hajszálvékonyan, hogy megnyugodjunk.

Ha a sütő kellőképpen felforrósodott, akkor egy evőkanállal a sütő közepére öntünk a felkevert masszából, és szép aranysárgára sütjük.
Ha sütés közben besűrűsödne még jobban a tésztánk, egy pici vízzel lazíthatjuk.

Süthetünk belőle kisebb, és nagyobb tallérokat, ahogy szeretnénk.

Ha a masszát sűrűre készítjük, akkor kicsit vastagabb tallért kapunk. Amennyiben vastagabb, de omlós tésztát készítenénk, úgy vizet nem adunk hozzá, viszont megy bele 1 db tojás sárgája, és néhány kanál tejföl, hogy formálható gyúrt tésztát kapjunk.

Ebből gombócokat készítünk, és azt rakjuk a sütőbe. Összenyomjuk, ez esetben ezzel tudjuk befolyásolni vékonyságát.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékretro recepteksós

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

Darázsfészek süti.
Olcsó ételekRetro receptek

Hagyományos darázsfészek recept

Zamat Zamat 2024.08.02.
bukta
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Foszlós bukta – ahogy a nagykönyvben meg van írva

Zamat Zamat 2025.03.24.
gölödin leves
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Gölödin leves hagyományosan

Zamat Zamat 2025.01.13.
almás béles
Édes süteményekNagyi receptjeiSütemények

Bögrés almás béles

Zamat Zamat 2025.01.23.
lúdláb torta
Retro receptekSütemények

Lúdláb torta, a fantasztikus klasszikus

Zamat Zamat 2024.10.28.
A túrófánk falatnyi finomság, aminek az elkészítése is pofon egyszerű.
Sütemények

Egyszerű túrófánk recept

Zamat Zamat 2024.08.11.
pandur leves
EgytálételekHúslevesekLevesekRetro receptek

Pandúr leves – nagyon ütős…!

Zamat Zamat 2025.01.10.
sajtos pogácsa
húsvétkarácsonyiSós sütemények

Sonkás sajtos pogácsa

Zamat Zamat 2025.04.11.
A linzer tészta klasszikus elkészítési módja - 1:2:3 arányban.
Sütemények

Linzer tészta alaprecept

Zamat Zamat 2024.07.20.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up