A hagyományos almás palacsinta készítése csak kicsit tér el az általános palacsinta tésztáétól, hogy parányival több zsiradékot használunk.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 1-2 dl ásványvíz
- csipetnyi só
- 1/2 kg alma reszelve
- cukor
- fahéj
- zsiradék a sütéshez
Almás palacsinta elkészítése:
A palacsinta tésztát a hozzávalókból elkészítjük – a cukrot és fahéjat külön összekeverjük, de majd töltelékként használjuk.
Az almát megtisztítjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, kicsit kinyomjuk a levét, majd a masszába „belemorzsoljuk”, összekeverjük – és kb. negyedórát pihenni hagyjuk.
Forró zsiradékban sütjük, kisütés után pedig megszórjuk fahéjas porcukorral, összehajtjuk, úgy fogyasztjuk.
Legfinomabb még melegen.