Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekSütemények

Habos linzer lekvárosan

Zamat Zamat 2025.02.21.
tojáshabos süti

A habos linzer egy mutatós, falatnyi nyalánkság, első ránézésre pusztán lekváros habkoszorúnak tűnik, de van benne csavar.

Hozzávalók:

  • 1/4 kg liszt
  • 12,5 dkg margarin (fél csomag) vajat is használhatunk
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 lapos mokkáskanál sütőpor
  • lekvár a töltéshez

Habhoz:

  • 4 db tojás a fehérje
  • 15 evőkanál cukor
  • 1/2 vizes pohár víz

Habos linzer lekvárosan elkészítése:

A tejfölt a tojások sárgájával átkavarjuk, a többi hozzávalót összemorzsoljuk a margarinnal vagy vajjal, majd az egészet összedolgozzuk.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd közepes, nagyjából 6 centis kiszúróval kivágjuk a sütik alapját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokos, előmelegített sütőben néhány perc alatt készre sütjük.

Elkészítjük a habot is.
A tojások fehérjét a harmad cukorral jó kemény habbá felverjük, majd a maradék cukrot a vízzel felforraljuk addig, míg hólyagosodni nem kezd. Egy hústű végén mártsuk a masszába, és próbáljunk buborékot fújni a hurkos végén. Ha sikerül, akkor jó munkát végeztünk. Nagyon lassan, vékonyan engedjük a felvert habhoz, közben lazán keverve azt. Ha az összest beleengedtük, akkor még 5-10 percig keverjük rendesen mindaddig, míg fényes habot nem kapunk.

Ekkor nyomózsákba rakjuk a habot, és mindegyik kis tésztalapra körben nyomunk belőle egy koszorút.

Ezután tepsibe rakjuk, majd 120 fokon kb. háromnegyed óra alatt megszárítjuk. Akár résnyire nyitva is hagyhatjuk az ajtaját a sütőnek, néhányszor mindenképp nézzünk rá, hogy minden rendben van-e, s ez azért is fontos, mert a gőznek távoznia kell.

Háromnegyed óra után elzárjuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját, és megvárjuk, míg kiszáradnak, meghűlnek. Ekkor a közepét lekvárral megtöltjük.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékhabos sütikarácsonyi

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

rácsos almás pite
Sütemények

Rácsos almás pite hagyományosan

Zamat Zamat 2024.08.18.
egytojásos torta
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Egytojásos torta – amilyen olcsó, olyan különleges

Zamat Zamat 2025.01.10.
babapiskóta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptek

Babapiskóta keksz

Zamat Zamat 2025.03.07.
mézes béles
Nagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Mézes béles nagyi konyhájából

Zamat Zamat 2024.10.28.
kalács
Nagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSós süteményekSütemények

Húsvéti sós kalács

Zamat Zamat 2025.03.21.
sütemény a brownie
Sütemények

Klasszikus brownie recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
Túró Rudi szelet
karácsonyiSüteményekSütés nélküli desszertek

Túró Rudi szelet sütés nélkül

Zamat Zamat 2025.01.02.
juhtűrós pogácsa
Sós süteményekSütemények

Sajtos juhtúrós pogácsa

Zamat Zamat 2024.09.22.
kolbászos pogácsa
Sós süteményekSütemények

Kolbászos pogácsa

Zamat Zamat 2024.09.22.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up