Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
karácsonyiRetro receptekSütemények

Habos-krémes gesztenye alagút

Zamat Zamat 2024.12.14.
gesztenye alagút

A gesztenye alagút igazi ünnepi sütemény – piskóta, tejszín, gesztenye – csodálatos egységet alkot.

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 nagy evőkanál kakaópor

Töltelékhez:

  • 30 dkg gesztenyemassza
  • 2 ek rum, vagy 1 evőkanál rumaroma
  • 3,5 dl habtejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 nagy evőkanál zselatin

Alagút tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Gesztenyés alagút elkészítése:

Először elkészítjük a kakaós piskótát – megszokott módon, sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük 180 fokon.

A süteményt őzgerinc formában készítjük majd, hűlés után a tészta széleit levágjuk, és kellő méretűre vágjuk a tésztát. Szükséges tészta az alapra majd a legvégén, és a tészta oldalára. Ezt úgy érhetjük el, hogy az őzgerincformát kibéleljük kakaós piskótával, méretre vágjuk.

Elkészítjük a tölteléket.

A gesztenyemassza feléből őzgerinc forma hosszúságú gesztenye hengert készítünk.

A többi masszát a porcukorral és a rummal, vagy rumaromával jó alaposan kikeverjük. Ha szükséges adunk hozzá egy kis tejszínt is.

A zselatint egy kis vízben feloldjuk, felforraljuk, majd lerakjuk a későbbiekre.

A többi tejszínt jó kemény habbá verjük, majd a tejszínt és a gesztenyés krémet
lazán összekeverjük, majd belekeverjük a zselatint is.

Az őzgerinc formában lévő tésztára kenjük egy részét a krémnek, nagyjából egy centi vastagon álljon rajta. Erre rárakjuk az őzgerinc forma hosszú gesztenyemasszát, majd köré halmozzuk a többi krémet is, lesimítjuk, majd lefedjük kakaós piskótával.

Hűtőbe rakjuk, majd néhány óra múlt kiborítjuk, s csokoládéval – melyet mikróban, vagy gőz fölött felolvasztva összekeverünk egy kis olajjal – bevonjuk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkarácsonyikrémes sütikretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

legényfogó leves
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Legényfogó leves, nagyi is így készítette

Zamat Zamat 2025.01.06.
vegyesporkolt
EgytálételekHúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Csodálatos disznótoros vegyespörkölt

Zamat Zamat 2025.02.04.
húsleves
HúslevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Húsleves, csontleves gyógyító ereje

Zamat Zamat 2025.03.05.
Duna hullám sütemény
Édes süteményekkarácsonyiSütemények

Duna hullám, a krémes, csokis csodasüti

Zamat Zamat 2025.01.20.
grizkoch
Olcsó ételekRetro receptek

Grízkoch – darafelfújt

Zamat Zamat 2024.08.02.
Répatorta
Sütemények

Répatorta receptje

Zamat Zamat 2024.08.14.
kavart tészta pudingos
Édes süteményekOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Kavart kedvenc süti

Zamat Zamat 2025.05.12.
lekváros diós piskóta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Diós-habos-lekváros a boldog békeidőkből

Zamat Zamat 2025.03.17.
csokis süti
Édes süteményekSütemények

Orleans szelet

Zamat Zamat 2025.04.09.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up