A kókuszos csiga ínycsiklandozó finomság, ami kis gyakorlattal könnyen elkészíthető. Íze különleges, illata fenséges…
Hozzávalók:
- 1 kávéskanál cukor
- 1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 30 dkg vaj, vagy margarin
- 5 tojás sárgája
Töltelék:
- 5 tojás fehérje
- 25 dkg cukor
- 25 dkg apróbb szemű kókuszreszelék
Habos kókuszos csiga elkészítése:
A tejben, pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet egy tálba szitáljuk, összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a felfuttatott élesztőt, és összedolgozzuk. Ha nem akar összeállni, akkor annyi tejet adunk hozzá, hogy rugalmasabb tésztát kapjunk.
Kétfelé osztjuk, liszttel megszórjuk, letakarjuk, pihentetjük.
Míg pihen, addig a tojások fehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük, még sikeresebb lesz a művelet, ha ezt gőz felett tesszük meg.
Ha már jó kemény a hab, akkor hozzáadjuk a kókuszt is, lazán átkavarjuk.
A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a fele kókuszos habbal, majd feltekerjük, mint a bejglit, aztán 1,5-2 cm-es szeleteket vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, nem túl sűrűn egymáshoz.
Ha ezzel megvagyunk, akkor az első tepsi tésztánkat előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük meg jó negyedóra alatt, de ez sütő függő. Akkor igazán jó, ha világos.
A másik adag tésztát is ugyanígy készítjük.