Ha tökéletes tejszínhabot szeretnél, a hozzá vezető út nem ördöngösség, de néhány titkot fontos ismernünk. Ha ezeket betartjuk, akkor meglepetés nem érhet….
Hozzávalók:
- Minimum 30 %-os tejszín megfelelő mennyiségben
- Tejszín mennyiségéhez viszonyított, max. 1/10-nyi cukor
Tökéletes tejszínhab készítése:
A 30 százalékos tejszínt fél napon keresztül hűtőszekrényben tartjuk, lehetőleg a leghidegebb részén, de nem fagyasztva.
Enélkül ne számítsunk jó eredményre. Viszont ha ennyit engedünk neki, akkor minimum duplájára fog nőni.
A tejszínt elkezdjük verni, de amint már a habverőről nem esik le, a felülete egyenletesen „sűrű”, fejezzük be a további habverést, mert könnyen vajat köpülhetünk belőle.
Ha cukrosan készítjük, ekkor keverjük bele a kellő porcukormennyiséget, esetleg vaníliát.
Ha a habot felvertük, onnantól ismét hidegre van szüksége, ám a legjobb, ha készítését úgy időzítjük, hogy utána azonnal felhasználjuk.
Amennyiben sokat várunk – keverjünk hozzá habfixálót, úgy biztos eredményünk lesz.
Ha nincs habfixáló – az is megoldás, ha habverés előtt a tejszínt felforraljuk, ezzel a módszerrel keményebb habot készíthetünk – lehűtés után.
Fotó: Pixabay/stex