Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Nagyi receptjeiRetro receptek

Ha tökéletes tejszínhabot szeretnél

Zamat Zamat 2025.01.09.
tejszínhab

Ha tökéletes tejszínhabot szeretnél, a hozzá vezető út nem ördöngösség, de néhány titkot fontos ismernünk. Ha ezeket betartjuk, akkor meglepetés nem érhet….

Hozzávalók:

  • Minimum 30 %-os tejszín megfelelő mennyiségben
  • Tejszín mennyiségéhez viszonyított, max. 1/10-nyi cukor

Tökéletes tejszínhab készítése:

A 30 százalékos tejszínt fél napon keresztül hűtőszekrényben tartjuk, lehetőleg a leghidegebb részén, de nem fagyasztva.
Enélkül ne számítsunk jó eredményre. Viszont ha ennyit engedünk neki, akkor minimum duplájára fog nőni.

A tejszínt elkezdjük verni, de amint már a habverőről nem esik le, a felülete egyenletesen „sűrű”, fejezzük be a további habverést, mert könnyen vajat köpülhetünk belőle.
Ha cukrosan készítjük, ekkor keverjük bele a kellő porcukormennyiséget, esetleg vaníliát.

Ha a habot felvertük, onnantól ismét hidegre van szüksége, ám a legjobb, ha készítését úgy időzítjük, hogy utána azonnal felhasználjuk.

Amennyiben sokat várunk – keverjünk hozzá habfixálót, úgy biztos eredményünk lesz.

Ha nincs habfixáló – az is megoldás, ha habverés előtt a tejszínt felforraljuk, ezzel a módszerrel keményebb habot készíthetünk – lehűtés után.

Fotó: Pixabay/stex

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékpraktikákretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

almás tészta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Mese almás – mesefinom

Zamat Zamat 2025.02.28.
Kossuth kifli
Édes süteményekRetro receptekSütemények

Vajas piskóta

Zamat Zamat 2025.04.22.
hájas tészta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Hamis hájas – mintha csak valódi lenne

Zamat Zamat 2025.01.10.
karácsonyi diós-mákos bejgli recept
Retro receptek

Karácsonyi omlós diós-mákos bejgli

Zamat Zamat 2024.08.02.
gombóc nokedlivel
EgytálételekHúsételekNagyi receptjei

Betyárgombóc nokedlivel – betyárosan finom

Zamat Zamat 2025.02.01.
májgaluska
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Pillekönnyű májgaluska recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
leves
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Lencseleves füstölt hússal

Zamat Zamat 2024.12.27.
panna cotta
DesszertekRetro receptek

Csodálatos panna cotta

Zamat Zamat 2024.11.28.
Régi csőröge fánk
Retro receptek

Régi csöröge fánk recept

Zamat Zamat 2024.08.02.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up