A gyors vaníliás párnácska akkor ideális választás, mikor nincs idő a tészta gyúrásra, de hirtelen jó lenne valami édesség az asztalra, vagy váratlan vendég érkezik.
Hozzávalók:
- 1/2 kg leveles tészta
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 1 kanál vaj, vagy margarin
- 1 közepes tojás a tészta kenéséhez
Gyors vaníliás párnácska elkészítése:
A pudingporral és a cukorral kikeverünk kb. 0,5 dl tejet simára.
A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk hőkiegyenlítés után a kikevert, pudingos masszát, sűrű pudingot főzünk belőle, majd lehűtjük, de előtte belekeverjük a kanálnyi vajat.
A leveles tésztát kinyújtjuk 1/2 cm vastagra, 6-8 kockát vágunk belőle.
A kockák egyik felén 1-2 ferde vágást ejtünk, a tészta másik oldalára pudingot halmozunk.
A tojást szétválasztjuk, a fehérjét fellazítjuk villával, majd a tészta szélét lekenjük vele, majd összeragasztjuk, összenyomjuk a széleket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejét a tojás sárgájával lekenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából negyedóra alatt szép, pirosra sütjük.
Ha porcukrozzuk, akkor még forrón tegyük!