A kókuszcsók sokak kedvence, elkészítése nem bonyolult, ám néhány dologra érdemes odafigyelni, ha valóban finom édességre vágyunk.
Hozzávalók:
- 2-3 tojásfehérje
- 4 dkg kókuszreszelék
- pár szem só
- 1 csapott evőkanál étk. keményítő, vagy vaníliás,tejszínes pudingpor
- 4 evőkanál cukor (nem egekig púpos)
- csipet só
Gyors, mikrós kókuszcsók elkészítése:
Először a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjével dolgozunk. Parányi sóval felverjük keményre, közben apránként hozzáadjuk a cukrot is, majd mehet bele a kókuszreszelék (ha nagy, akkor aprítóval kicsit megfuttatjuk), majd a keményítő, vagy pudingpor is.
Ezután egy sütőlapra, vagy lapos tepsire sütőpapírt helyezünk, és kiskanállal halmokat rakunk.
130-140 fokon sütjük, résnyire nyitva hagyott sütőajtóval.
Csak addig sütjük, amíg a színe nem kezd változni. Ekkor az íze kap egy kis mélyebb csavart.
Ha semmi mellékízt nem szeretnénk, akkor nagyon enyhe hőfokon szárítsuk, 120 fokon, s első 10-15 percben ne nyitogassuk az ajtót.