Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Olcsó ételekRetro receptek

Grízkoch – darafelfújt

Zamat Zamat 2024.08.02.
grizkoch

A rizskochot szinte mindenki ismeri, a grízkoch nem annyira ismert édesség, pedig semmivel sem múlja alul ismertebb társát.

Sőt – még olcsóbb is. Lágy, finom édesség – ami fogyasztható magában, de egy kis lekvárral az igazi.

Tartalmasabb leves után megfelel második fogásnak is, elkészítési módja pedig lényegében ugyanaz, mint a rizsesé.

Valami miatt vannak, akik ezt a megoldást jobban kedvelik – érdemes kipróbálni. Egy kis vanília sodóval, öntettel igazán különlegessé lehet tenni.

A grízkoch hozzávalói –

  • 1 liter tej
  • 12 evőkanálnyi búzadara,
  • csipetnyi só
  • 8 tojás,
  • 20 dkg kristálycukor,
  • 2-3 vaníliás cukor,
  • 1-2 szép citrom reszelt héja

A felfújt elkészítésének módja

Egy tejeslábast vízzel kiöblítünk, aztán az aljába belerakunk vagy fél deci vizet, erre ráöntjük a tejet, hozzáadunk 10 deka cukrot, egy csipetnyi sót.

Amikor már jó meleg, kis híján forr, akkor folytonos kevergetés mellett beleszórjuk a búzadarát, inkább csurgatjuk, és sűrű tejbedarát főzünk belőle. Aztán lerakjuk hűlni.

Elővesszük a tojásokat, előkészítjük, aztán szétválasztjuk őket egyenként. A sárgáját a cukor másik felével, a vaníliákkal alaposan kikeverjük.

De felhabosítani fölösleges. Ezután belekeverjük a meghűlt, de még nem teljesen hideg tejbegrízt, aztán a citromnak a héját is.

Ekkor következik a fehérjék felverése kemény habbá, és lazán, óvatosan beleforgatjuk az egész masszába.

Előveszünk egy nagy mély tepsit, jól kikenjük margarinnal, és nem árt beszórni egy pici zsemlemorzsával is. Ráöntjük a darás masszát, és elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 170-180 fokon nagyjából 45 percet sütjük.

Sárgabarack lekvárral fogyasztjuk, vagy pedig kakaóból, cukorból, pici margarinnal és tejjel mártást készítünk. Készíthetünk vanília sodót, de ehetjük magában is.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

sült barátfüle
Nagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Sült túrós barátfüle receptje

Zamat Zamat 2024.11.10.
lúdláb torta
Retro receptekSütemények

Lúdláb torta, a fantasztikus klasszikus

Zamat Zamat 2024.10.28.
kukó leves
karácsonyiLevesekRetro receptek

Hajdúsági kukó leves

Zamat Zamat 2024.12.15.
túrós béles
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Fényes túrós batyu

Zamat Zamat 2025.03.19.
töltött pite
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Csodálatos diós pite

Zamat Zamat 2025.05.20.
Cigánypörkölt recept
HúsételekRetro receptek

Csodálatos cigánypörkölt recept

Zamat Zamat 2024.08.02.
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Döbrögi batyuja

Zamat Zamat 2025.03.04.
Fekete erdő torta
DesszertekRetro receptekSütemények

Fekete erdő torta

Zamat Zamat 2024.10.28.
tortilla
Olcsó ételek

Tortilla recept Mexikóból

Zamat Zamat 2024.08.22.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up