A gombapaprikás egyszerűen, gyorsan elkészíthető könnyű fogás, mely olcsó is egyben. Mégis vannak, akiknek gyomra nehezebben dolgozza fel, ők vágják a gombát apróra.
Hozzávalók:
- 1/2 kg gomba
- 2-3 evőkanál zsiradék
- 1 átlagos hagyma
- só ízlés szerint
- parányi bors
- 2 teáskanálnyi fűszerpaprika
- 1 kisebb zöldpaprika
- 1-2 dl tejföl
- néhány szál friss zöldpetrezselyem
Gombapaprikás elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, vagyis tönkje végét levágjuk. Ha csiperkével dolgozunk, akkor elég egy mosás, nem kell lehúzni a héját.
Ezután felszeleteljük. De apróbbra is vághatjuk, úgy még jobban összeérnek az ízek, ráadásul emésztése is könnyebb lesz.
Zsiradékot felforrósítunk, majd azon megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
Rádobjuk a gombátátkavarjuk, mehet hozzá az apróra, vagy darabokra vágott zöldpaprika.
Most megsózzuk, pici borssal meghintjük, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, s fedő alatt, néha kevergetve megpároljuk.
Csak akkor rakjunk rá vizet, ha feltétlenül szükséges, és ne sok vízben főjön.
A végén ráöntjük a tejfölt, átkavarjuk, majd egy pillanatra felforraljuk.
Tálaláskor apróra vágott petrezselymet szórunk rá.
A legfinomabb galuskával.