A gesztenyés krémes igazi téli sütemény, szinte adja magát, hogy elkészítsük az ünnepekre.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1/4 csomag sütőpor
- 2 evőkanál szitált kakaópor
- 1 dl olaj
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 8 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 25 dkg vaj
- 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
- 1 evőkanál rumaroma, vagy rum
- 1/2 liter habtejszín
- 1 kanál cukor hozzá
Tetejére:
- 1.5 tábla csokoládé
- 1 evőkanál olaj
Gesztenyés krémes elkészítése:
A lisztet a kakaóport és a sütőport leszitáljuk egy tálba.
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és az egészet nagyon habosra keverjük, lehetőleg gépi habverővel.
Ezután apránként hozzáadjuk a lisztes, kakaós keveréket. Majd az olajat is hozzákeverjük.
Közepes, magas sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát belesimítjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 perc alatt megsütjük. Ha megsült, akkor kivesszük, sütőpapírt lehúzzuk, majd hűlni hagyjuk.
Míg hűl, addig elkészítjük a krémet is.
A cukrot, a vaníliás pudingport, és egy pici tejet simára keverünk, majd a többi tejjel felfőzzük, majd ha már elég sűrű, akkor kihűtjük.
A vajat kikeverjük hogy laza legyen, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, hozzákeverjük a pudingot, és a rumot, vagy rumaromát is hozzákeverjük.
Ha a piskóta kihűlt, akkor egyenletesen a tésztára kenjük.
A tejszínből cukorral kemény tejszínhabot verünk, a krém tetejére kenjük, elsimítjuk.
A csokoládét feldaraboljuk, mikróban, vagy gőz felett felolvasztjuk belekeverjük a kanálnyi olajat, majd a tészta tetejére kenjük.
Vizes késsel szeleteljük.