A gesztenyés babapiskótás süti egy kellemes, krémes finomság, amit még sütni sem kell. Gyors, egyszerű, finom nassolni való. Ha tejszínhabbal készítjük, különlegesen finom.
Hozzávalók:
- 2 db ízesített gesztenyemassza
- 30 dkg darált keksz (vagy vékony piskóta lap)
- 1-2 evőkanál rum, vagy aroma
- 20 dkg porcukor
- a gyúráshoz 1/2-1 dl tej
Krémhez:
- 1 l tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg porcukor
- 30 dkg vaj, vagy margarin
- 1-2 dl tej a piskóta mártásához
- 1-2 evőkanál rum, vagy rumaroma
- 25 dkg babapiskóta
- alá néhány kanál kedvenc lekvár
- 3 dl 30 %-os habtejszín esetleg a tetejére
Gesztenyés babapiskótás süti elkészítése:
A gesztenyemasszát, darált kekszet, rumot, porcukort a tejjel összegyúrjuk, majd mikor egyneművé válik, akkor egy közepes tepsi aljában elsimítjuk, lenyomkodjuk. A tepsibe jó, ha sütőpapírt rakunk.
Elkészítjük a krémet.
A tejből, cukorból, pudingporból kemény pudingot főzünk, majd mikor már lehűlt, hozzáadjuk a vajat, vagy margarint, és nagyon alaposan kikeverjük, szinte habosítjuk.
A krémet két részre osztjuk.
Az elegyengetett kekszre kedvenc lekvárunkat kenjük, majd egy réteg krémet kenünk a tetejére, aztán rárakjuk sorban a rumos tejbe hirtelen áztatott babapiskótákat, majd jön a másik fele a krémnek, eligazítjuk, lesimítjuk.
Tetejére keményre vert tejszínhabot kenhetünk, de anélkül is nagyszerű.