A rántott csirkeszárnyat rengetegen szeretik, fűszeresen még finomabb, csábító, ropogós csoda.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- néhány evőkanál olaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- zsemlemorzsa
- liszt
- 2-3 db tojás
- zsiradék a sütéshez
Fűszeres, rántott csirkeszárny elkészítése:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. El is vághatjuk a szárnytő felett, de egyben is hagyhatjuk – attól függően: hogy szeretjük.
Bedörzsöljük a sóval, borssal, köménnyel és olajjal, áttört, vagy nagyon apróra vágott fokhagymával, majd lerakjuk kicsit ejtőzni félórára, de ha egy óra lesz belőle akkor sem lesz semmi baj. Sőt.
Ezután szokott módon bepanírozzuk, majd forró zsiradékban – első oldalát fedő alatt – szép pirosra sütjük.
Papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, hogy a fölösleges zsiradék lecsöpögjön, majd tálba rakjuk.