A füstölt sajtos pogácsa markáns ízével igazi különlegessége lehet a vendégváró asztalnak. Sör-, vagy borkorcsolyának kiváló.
Hozzávalók:
- 40 dkg sovány tehéntúró
- 25 dkg margarin
- 10 dkg füstölt sajt reszelve
- 70 dkg finomliszt
- 1 kis pohár tejföl
- 1 egész tojás
- 3 dkg élesztő
- só kisebb evőkanálnyi
- 15 dkg füstölt sajt reszelve
Füstölt sajtos pogácsa elkészítése:
A lisztet leszitáljuk, belemorzsoljuk először az élesztőt, majd a margarint, majd hozzáadjuk a túrót, és füstölt sajtot is.
Most belekeverjük a tojást, a sót, s alaposan összegyúrjuk.
Lerakjuk pihenni a hűtőbe. Legalább fél órára.
Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tetejét lekenjük tojással, a füstölt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük ki 180 fokon.