Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
karácsonyiRetro receptekSütemények

Frankfurti koszorú, karácsonyi csoda

Zamat Zamat 2024.12.15.
frankfurti koszorú

A frankfurti koszorú valójában egyfajta krémes-habos piskóta tészta – német eredettel, sok variációja lehet, ötletelhetünk rendesen.

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • csipetnyi só
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 kisebb evőkanálnyi forró víz
  • 5 dkg lágy vaj
  • 10 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 4 evőkanál cukor
  • 1-2 vaníliás cukor

Vajas krémhez:

  • 25 dkg cseresznye, vagy málnalekvár
  • 30 dkg vaj
  • 3 evőkanál porcukor
  • néhány evőkanál puding

Bevonathoz:

  • 20 dkg vaj
  • 3 evőkanál porcukor
  • 20 dkg darabos mandula, vagy mogyoró

Frankfurti koszorú elkészítése:

Először elkészítjük a krémet.
A pudingport felfőzzük a vajjal, cukorral, tejjel, majd letakarjuk, hogy ne bőrösödjön, hagyjuk hűlni.

Előveszünk egy 26-28 centis kuglóf formát, ez lesz az alap. Vajazzuk, lisztezzük.

A tojások fehérjét felverjük a cukorral, a pici sóval jó keményre, majd a tojássárgát a vizet, és a vajat is hozzáadjuk, tovább keverjük vele. Beleszórjuk apránként a sütőporral elkevert, és átszitált lisztet, majd beleöntjük a formába, és kb. 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából félóra alatt készre sütjük.

Kihűlés után három, nagyjából azonos méretű lapot vágunk belőle magasságát nézve.

A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingot is apránként, azzal is keverjük.

Az első lapot megkenjük lekvárral, majd a kikevert vajkrémbő kiemelünk egy tálkába 6 kanállal, majd a maradéknak a felét a lekvárra nyomjuk. Rárakjuk a következő lapot.
Ezt is megkenjük lekvárral, mehet rá a krém másik fele. Következő lapot ha ráhelyeztük, akkor a 6 kanál krémmel lekenjük, majd berakjuk a hűtőbe.

A vajat és a mandulát, vagy mogyorót összekeverjük, és addig keverjük, míg színe szép aranybarnás lesz.
Ekkor óvatoskodva a koszorúra szórjuk.

Néhány órára a hűtőbe rakjuk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkarácsonyikrémes sütikretro receptektorták

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

rizottó
KöretekRetro receptek

Risotto – rizottó recept

Zamat Zamat 2024.11.10.
legényfogó leves
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Legényfogó leves, nagyi is így készítette

Zamat Zamat 2025.01.06.
bableves
LevesekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Zöldséges bableves

Zamat Zamat 2025.04.03.
tepertős kocka
karácsonyiSós süteményekSütemények

Tepertős kocka

Zamat Zamat 2024.11.23.
fatörzs
karácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Különlegesen finom karácsonyi fatörzs

Zamat Zamat 2024.12.07.
sajtos roló
Nagyi receptjeiRetro receptekSós süteményekSütemények

Egyszerű sajtos roló recept

Zamat Zamat 2024.10.12.
Kalács tésztából
Sütemények

Kalács recept nagyi fiókjából

Zamat Zamat 2024.08.22.
meggyes rétes
Édes süteményekSütemények

Mohácsi meggyes rétes recept

Zamat Zamat 2024.10.17.
pogácsa
karácsonyiNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSós süteményekSütemények

Aranypogácsa – sütőporos pogácsa

Zamat Zamat 2025.02.27.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up