Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Forgácsfánk – vékony és omlós

Zamat Zamat 2025.04.22.
csőröge

A forgácsfánknak, csőrögének, herőcének több féle elkészítési módja ismert. Élesztős, sütőporos, mentes – ez a sütőporos, vékony változat.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • 1 csipet sütőpor
  • 2 teáskanál porcukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál rum

Forgácsfánk elkészítése:

A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd mehet bele a tojások sárgája, a tejföl, és a végén a rum is. Összegyúrjuk, majd letesszük pihenni legalább egy negyedórára.

Ezután enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm-sre, derelyemetszővel, vagy késsel négyszögekre, vagy háromszögekre vágjuk, közepét bevagdossuk, aztán így, vagy egyik végét áthúzva a vágáson forró – de nem túlhevített – zsiradékban készre sütjük.

Még melegen meghintjük porcukorral, de meg is forgathatjuk benne, így szépen rátapad a cukorréteg.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékretro receptekzsiradékban sültek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

mázas répatorta
Édes süteményekRetro receptekSütemények

Bögrés répatorta nem csak répa imádóknak

Zamat Zamat 2025.03.18.
bodzavirág, citrom
Nagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Tavaszi bodzalé bodzavirágból

Zamat Zamat 2025.05.19.
habos lekváros tészta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Női szeszély Mama módra

Zamat Zamat 2025.03.10.
Káposzta savanyítás télire
Olcsó ételekRetro receptek

Káposzta savanyítás télire recept

Zamat Zamat 2024.08.02.
marhapörkölt
FőételekHúsételekRetro receptek

Marhapörkölt recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
bögrés süti
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Legegyszerűbb bögrés süti

Zamat Zamat 2025.03.17.
fasírt
húspótlóhúsvétNagyi receptjei

Karfiol fasírt – csoda finom

Zamat Zamat 2025.04.01.
zöldbabfőzelék
FőzelékOlcsó ételekRetro receptek

Kapros zöldbabfőzelék

Zamat Zamat 2025.04.26.
aranygaluska
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Eredeti, másnap is puha aranygaluska recept

Zamat Zamat 2024.10.12.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up