A fokhagyma leves kifejezetten olcsó előétel, ráadásul nagyon ízletes, nokedlit, vagy cérnametéltet belefőzve tartalmas is lehet.
Hozzávalók:
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsiradék
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
- 1,2 liter víz
- 1 tojás
- 3 evőkanál liszt
- vagy cérnametélt
Fokhagyma leves elkészítése:
A zsiradékot felhevítjük belereszeljük, vagy nyomjuk a fokhagymát, majd a lisztet hozzáadva szép, világos rántást készítünk.
Lehúzva a tűzről rászórjuk a paprikát, majd a vizet hozzáadjuk, mehet bele a só is, és felfőzzük.
Főzzük nagyjából 10 percig, majd mehet bele a nokedli egy tojásból és a lisztből, vagy cérnametélttel dúsítjuk.
Van, aki tejföllel fogyasztja.