Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekRetro receptek

Ferdinánd tekercs receptje

Zamat Zamat 2024.10.09.
Ferdinánd kalács

A Ferdinánd tekercs vagy kalács egy ünnepi tészta, egykor főleg esküvőkre készítették. Aki szereti a darázsfészket, ebben sem fog csalódni. Sőt….

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • teáskanál só
  • 1 kispoharas tejföl
  • 3 dkg élesztő

krémhez:

  • 25 dkg vaj, vagy margarin
  • 25 dkg kristálycukor

tetejére:

  • 2,5 tejszín,
  • 15 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor

Ferdinánd kalács elkészítése:

Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy pici cukorral.

A tojások sárgáját kis sóval, a cukorral, és a kis pohár tejföllel kikeverjük.
Ebbe a masszába öntjük bele az élesztőt, s majd az egészet a tálba szitált liszthez adjuk.
A tejjel jó alaposan kidagasztjuk.

Letesszük pihenni – megvárjuk, míg duplájára kél.

A cukrot és a vajat jó alaposan, habosra keverjük.

Ha a tészta megkelt, akkor két darabra vágjuk, kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd átkenjük a habosra kikevert cukor felével.
Ezután felsodorjuk, mint a bejglit.

Tepsit, vagy tortaformát kikenünk zsiradékkal, megszórjuk cukorral – ebbe fogjuk állítani a Ferdinándokat.

A felsodort tésztát nagyjából 3 centis darabokra vágjuk, és vágott részére állítva a kikent, cukrozott edénybe rakjuk. Viszonylag közel egymáshoz, hisz úgy lesz jó, ha összekelnek.

Az összes tésztával így járunk el.

180 fokra előmelegített sütőben nagyjából félóra alatt sütjük meg.

Mikor már kezd színe lenni, akkor a cukros-vaníliás tejszínnel meglocsoljuk, hogy nagyjából mindenhová jusson. A sütőbe visszarakjuk, és készre sütjük, szép pirosra.

Ha elkészült, akkor tálcára borítjuk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkelt tésztákretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

bableves
LevesekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Zöldséges bableves

Zamat Zamat 2025.04.03.
Sóskamártás, sóskaszósz egy tálban, tojással.
FőzelékOlcsó ételekRetro receptek

Egyszerű sóskamártás receptje

Zamat Zamat 2024.08.02.
rózsafánk
Édes süteményekhúsvétNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Régimódi rózsafánk

Zamat Zamat 2025.04.04.
darálós keksz
Retro receptekSós süteményekSütemények

Sajtos darálós keksz

Zamat Zamat 2025.04.28.
lencsefőzelék
FőzelékKöretekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Klasszikus lencsefőzelék az Újévre

Zamat Zamat 2024.12.27.
túrós lepény
Retro receptekSütemények

Túrós lepény, ahogy a régiek készítették

Zamat Zamat 2024.11.18.
kitolófánk
Nagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Kitolófánk – nagymamáink finomsága

Zamat Zamat 2024.12.07.
sült perec
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSós süteményekSütemények

Omlós, kelt perec – édesen, vagy sósan

Zamat Zamat 2025.05.14.
spárga sütve
EgytálételekFőételekFőzelékhúspótlóRetro receptek

Spárga vajasan, sajtosan

Zamat Zamat 2025.05.05.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up