A Fekete erdő torta egyik legfinomabb süteményünk, hab, gyümölcs, piskóta, csokoládé csodálatos találkozója.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
Töltelékhez:
- 30 dkg magozott meggybefőtt
- 5-10 dkg cukor
- 1 mokkáskanál ízlés szerint
- 1 evőkanál zselatin
Habhoz:
- 4 dl tejszín
- 2 evőkanál zselatin, vagy habfixáló
- 2 evőkanál kakaópor
Tetejére:
- 4-5 evőkanál csokidara
- 20 db meggy
Fekete erdő torta elkészítése:
A tojást kikeverjük a cukorral, majd lassacskán hozzáadjuk az átszitált lisztet a kakaóporral.
Lazán összekeverjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon nagyjából félóra alatt megsütjük.
Készíthetjük három részletben is, harmadolva az adagot, de úgy jóval több idő.
Ha kihűlt, akkor a tésztából 3 lapot vágunk.
Elkészítjük a tölteléket.
Ehhez a meggyet apróra vágjuk, és a befőtt levét is felhasználjuk hozzá. Felforraljuk a meggyet és a levét, hozzáadjuk a cukrot, a fehéjat. Mikor felforrt, akkor lehúzzuk.
Egy edényben pici vízzel feloldjuk a zselatint, melegítünk rajta, majd a meggyes masszához adjuk. Megkavarjuk, s megvárjuk, míg teljesen kihűl.
A tejszínhez a zselatint feloldjuk parányi vízzel, ha megduzzadt, akkor melegítünk rajta, de nem forraljuk.
A tejszínt jó kemény habbá felverjük, összekeverjük a zselatinnal, majd 6 kanálnyit félrerakunk belőle.
A félrerakott 6 kanál tejszínt a kakaóval keverjük össze.
Most töltjük meg a tortát.
Az első lap közepére – nagyjából harmad területre – sima tejszínt nyomunk, mellé harmadnyi területre meggyes massza fele kerül, kívülre pedig kakaós tejszín felét.
Következő lapnál középre rakjuk a kakaós tejszínt másik fele, mellé a meggy tölteléket fele, kívülre pedig a fehér, sima tejszínt kenjük.
Ráhelyezzük a felső lapot, melyet lekenünk sima tejszínnel.
Oldalára tortadarát szórunk, tetejére pedig kb. 20 db tejszín gömböt, vagy rózsát. Mindegyik tejszín csomóra meggyet ültetünk.
A torta tetejére is szórunk tortadarát.
Legalább egy órára hűtőbe rakjuk, akkor lesz tökéletes.