A habcsók torta maga a csoda, hisz tésztája tiszta fehérje hab, mellette ott a krém, a tejszín – egyszerűen tobzódik az ízekben fogyasztója.
Hozzávalók:
- 10 db tojás fehérjéje
- 50 dkg kristálycukor
Krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 vaníliás cukor
- 8 evőkanál cukor
- 4 dl tejszín 30 %-os
Habcsók torta elkészítése:
Egy nagy sütőlapra, vagy nagy méretű tepsire sütőpapírt helyezünk, majd a tojások fehérjét a cukorral felverjük, géppel ha lehet, mert jó keménynek kell lenni, a cukorral lassabban megy. Hozzáadjuk persze a vaníliás cukrot is.
Ha már jó, akkor a sütőpapírra két tortakarika méretű lapot oszlatunk szét, szép kerek legyen, és nagyjából egyforma.
Előmelegített sütőben 140-160 fokon lassan, szépen világosra sütjük. Közben nem nyitogatjuk.
Ezután a két csomag pudingot szokott módon, csak más arányokkal megfőzzük.
Míg hűl, addig a tejszínt felverjük, és már majdnem teljesen kihűlt krémbe keverjük.
A sütőpapírt lehúzzuk az egyik lapról, lerakjuk egy tálcára, rákenjük a habos krémet, majd ráhelyezzük a másik kisült habot.
Tetejét díszíthetjük különböző habcsókkal…