A Fanta szelet már közismert, közkedvelt kakaós-túrós-narancsos sütemény. Más ízű-színű üdítővel is készíthetjük, akár fehér piskótán is.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 4 evőkanál liszt
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg vaj
- 35 dkg túró
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vanília
Tetejére:
- 8 dl szénsavas narancs üdítő, vagy más ízű,
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Fanta szelet elkészítése:
A tojásokat sárgájára és fehérjére választjuk.
A cukrot hozzákeverjük a sárgájához, hozzáadjuk az étolajhoz, és jó alaposan kikavarjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük.
A lisztet a sütőporral és a kakaóval egy szitán a tojássárgás masszához keverjük lazán, majd utána a fehérje habot is belekeverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt közepes tepsiben sütjük meg. A sütőt 180 fokra melegítjük elő – nagyjából 20 perc alatt elkészül.
Ha megsült, akkor kiborítjuk, papírt lehúzzuk róla, és hagyjuk hűlni.
A krémhez a vajat a cukorral nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát és a túrót is. Jó alaposan eldolgozzuk, majd rákenjük a már kihűlt piskótára.
A két pudingporhoz apránként hozzáadjuk az üdítőt, fontos hogy szép sima legyen. Ezután felrakjuk forrni, majd lehűtjük.
Ezt kenjük a túrós krém tetejére.
Hideg helyre tesszük, ha megdermedt, akkor szeleteljük.