Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Sütemények

Fahéjas bundás alma

Zamat Zamat 2024.08.21.
bundás almakarikák

A bundás alma az a fajta nassonli való, amihez a hozzávalók szinte minden háztartásban megtalálható, és a finomság pillanat alatt összedobható.

Hozzávalók:

  • 5 db szép, nagy alma – nagyjából egy kiló
  • 1/4 kg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 egész tojás
  • néhány dl tej
  • 1 kiskanál rum – elhagyható
  • 1-2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • csipetnyi só
  • esetleg egy citrom leve
  • zsiradék a sütéshez

Bundás alma elkészítése:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, közepüket kivágjuk, majd felszeleteljük nagyjából ujjnyi, vagy valamival vékonyabb szeletekre.

Megszórjuk cukorral, esetleg egy citrom levével átforgatjuk, vagy rummal – amelyik szimpatikusabb. Ezután kicsit állni hagyjuk.

Elkészítjük a sűrű palacsintatésztát tejből és lisztből, valamint a tojásból.

Tojást felverjük kissé, hozzáadjuk a lisztet, sót, majd annyi tejet – nagyjából fél liter lesz – hogy viszonylag sűrű palacsintatésztát kapjunk.

Zsiradékot hevítünk, majd az almakarikákat a masszába mártjuk és kisütjük.

Legfinomabb fahéjas porcukorral, de cukrot karamellizálva szép világos karamellt is készíthetünk, mellyel végig csurgatjuk a finomságot.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Népszerű receptek

zöldborsós rizs
Zöldséges rizottó magyarosan
Köretek Retro receptek
A franciasaláta a zöldségek, alma, uborka, és majonézes öntet tökéletes kavalkádja
Tökéletes franciasaláta recept
Főételek
A rántott cukkini tökéletes nyári falatozni való, és egy kis öntettel is megbolondíthatjuk.
Rántott cukkini recept
Olcsó ételek
Csodálatos édes-savanyú sóskafőzelék, melyet gazdagíthatunk belefőzött tojással is.
Egyszerű sóskafőzelék receptje
Főételek
A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás - elegáns, szinte formatervezett - az íze pedig csodás. Érdemes kipróbálni!
Ratatouille – francia lecsó recept
Főételek
A zöldborsófőzelék staubolva - ha főzelékeket nézzük - a legegyszerűbb elkészítési mód. Ráadásul finom.
Zöldborsófőzelék staubolva – nagyi módra
Nagyi receptjei
A dobos torta egy hatlapos piskóta csokikrémmel töltve, tetején karamellel. Elkészítése babrás, de könnyíthetünk rajta.
Dobos torta háziasan, egyszerűen
Sütemények
A máklepény lényegében kavart tészta. Dúsíthatjuk csokival, gyümölccsel, pudinggal, lekvárral, vagy ami kedvünk tartja.
Máklepény receptje
Sütemények

Hasonló receptek

almás mákos tészta
Édes süteményekSütemények

Almás mákos süti

Zamat Zamat 2025.03.11.
rózsafánk
Édes süteményekhúsvétNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Régimódi rózsafánk

Zamat Zamat 2025.04.04.
habkarika
karácsonyiRetro receptekSütemények

Tökéletes karácsonyi habkarika

Zamat Zamat 2024.11.23.
vaníliás karika
Édes süteményekRetro receptekSütemények

Vaníliás karika házilag

Zamat Zamat 2025.02.17.
almás porlós
Retro receptekSütemények

Szabolcsi almás porlós recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
Sós vagy sajtos kifli
Sütemények

Sós, sajtos kifli recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
mázas répatorta
Édes süteményekRetro receptekSütemények

Bögrés répatorta nem csak répa imádóknak

Zamat Zamat 2025.03.18.
krémes habos kakaós süti
Édes süteményekSütemények

Ancsa-Pancsa kakaós pudingos szelet

Zamat Zamat 2025.05.24.
meggyes kavart süti
Édes süteményekSütemények

Kefires meggyes kavart süti

Zamat Zamat 2025.03.19.
i
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up