A bundás alma az a fajta nassonli való, amihez a hozzávalók szinte minden háztartásban megtalálható, és a finomság pillanat alatt összedobható.
Hozzávalók:
- 5 db szép, nagy alma – nagyjából egy kiló
- 1/4 kg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg kristálycukor
- 2 egész tojás
- néhány dl tej
- 1 kiskanál rum – elhagyható
- 1-2 mokkáskanál őrölt fahéj
- csipetnyi só
- esetleg egy citrom leve
- zsiradék a sütéshez
Bundás alma elkészítése:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, közepüket kivágjuk, majd felszeleteljük nagyjából ujjnyi, vagy valamival vékonyabb szeletekre.
Megszórjuk cukorral, esetleg egy citrom levével átforgatjuk, vagy rummal – amelyik szimpatikusabb. Ezután kicsit állni hagyjuk.
Elkészítjük a sűrű palacsintatésztát tejből és lisztből, valamint a tojásból.
Tojást felverjük kissé, hozzáadjuk a lisztet, sót, majd annyi tejet – nagyjából fél liter lesz – hogy viszonylag sűrű palacsintatésztát kapjunk.
Zsiradékot hevítünk, majd az almakarikákat a masszába mártjuk és kisütjük.
Legfinomabb fahéjas porcukorral, de cukrot karamellizálva szép világos karamellt is készíthetünk, mellyel végig csurgatjuk a finomságot.