Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
HúsételekRetro receptek

Eszterházy rostélyos

Zamat Zamat 2024.09.16.
rostélyos

Az Eszterházi rostélyos egy csodálatos szaftos, zöldséges húsétel, kellemes mustáros alapízzel – könnyed, mégis laktató.

Hozzávalók:

  • 70 dkg szűzpecsenye
  • 3 evőkanálnyi búza finomliszt
  • 5 evőkanálnyi étolaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1,5 dl könnyű fehérbor
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanálnyi citromlé
  • só 1,4 dkg
  • bors frissen őrölve – ízlés szerint
  • 3-4 babérlevél
  • 1 szál petrezselyemzöld apróra vágva
  • Kristálycukor lapos, kisebb evőkanálnyi

Eszterházy rostélyos elkészítése:

A húst két centis szeletekre vágjuk, majd kiverjük vékonyra. Megsózzuk, s míg a lisztet elővesszük, addig lerakjuk.

Lisztbe mindkét oldalát beleforgatjuk, majd egy kis olajat felforrósítunk, és elősütjük benne, majd tányérra szedjük, s letakarva félrerakjuk.

A serpenyőben lévő olajban a vöröshagymát, amit közben apró kockákra vágtunk, jó üvegesre megdinszteljük.

Ezután a húst a hagymára rakjuk, majd a borból nagyjából a felével meglocsoljuk. Frissen őrölt borsot szórunk rá, hozzáadjuk a babérlevelet, és annyi vizet öntünk rá, hogy párolódhasson. Ekkor sózzuk még. Lényegében készre főzzük.

Közben a petrezselyemzöldet leöblítjük, majd apróra vágjuk. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, s vékonyra vágjuk.
Rádobjuk az egészet a húsra, most adjuk hozzá a cukrot, a citromlét, és a mustárt.

Egy kis vizet öntünk rá, és már az egészet, lefedve főzzük még addig, hogy a zöldségek parányit roppanósak maradjanak.

Közben a tejfölt összekeverjük egy evőkanálnyi liszttel, felengedjük a maradék borral, és behabarjuk vele a húst.

Rendkívül finom. Ehetjük tésztával, de rizzsel is.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékhúsételekszűzpecsenye

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

fonatos
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Szilvalekváros töltött fonatos – sodort fánk

Zamat Zamat 2025.02.11.
rakott palacsinta
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Csúsztatott palacsinta

Zamat Zamat 2025.04.27.
grizkoch
Olcsó ételekRetro receptek

Grízkoch – darafelfújt

Zamat Zamat 2024.08.02.
dödölle
EgytálételekNagyi receptjeiRetro receptek

Töpörtyűs, káposztás dödölle

Zamat Zamat 2025.03.05.
birsalma lekvár
Nagyi receptjeiRetro receptekTartósítás

Nagymama birsalma lekvárja

Zamat Zamat 2024.10.11.
sült keszeg
HúsételekRetro receptek

Sült keszeg

Zamat Zamat 2024.10.28.
tócsni
Nagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Eredeti tócsni recept

Zamat Zamat 2024.09.18.
vanília krém
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptek

Régimódi vanília krém

Zamat Zamat 2024.10.12.
sült, sajtos hús
Húsételek

Mustáros, tejfölös, sajtos sertéskaraj

Zamat Zamat 2025.01.27.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up