Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Gundel palacsinta recept

Zamat Zamat 2025.01.28.
gundel palacsinta

Ha eredeti Gundel palacsintát ennénk a legegyszerűbb, ha elmegyünk a Gundelbe. Ha erre nincs mód, akkor készítsük el mi magunk!

Hozzávalók:

  • 1 dl erős, legalább 50 fokos rum
  • 3 dkg mazsola
  • 12 dkg dió tisztítva
  • 1,5 dkg kandírozott narancshéj
  • 6-7 cent tejszín 30 %-os
  • 8 dkg cukor
  • késhegynyi fahéj
  • 8 db palacsinta
  • 3-4 dkg vaj

Mártáshoz:

  • 1,5 dl tej
  • 1/2 rúd vanília
  • 2 dkg cukor
  • 6 dkg csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 2 tojás sárgája
  • 6 dkg cukor
  • 3,5 dkg kakaópor
  • 10 dkg liszt
  • 0,5 dl tej

Gundel palacsinta recept elkészítése:

A mazsolát már előző nap beáztatjuk a rumba a kandírozott narancshéjjal együtt, amit vékony csíkocskákra vágtunk.

Másnap a tejszínt felforraljuk, beleszórjuk a közepesen apróra darált diót, a cukrot, és pici fahéjat, a mazsolát amit leszűrtünk a rumtól, a narancshéjat, és felfőzzük, ha fontos, ha túl kevés alatta a folyadék, akkor adunk hozzá egy kicsi tejet is. A lényeg, hogy a végén pépes masszát kapjunk, amit késsel könnyű lesz kenni.

Megvárjuk hogy hüljön, ekkor hozzáadjuk a megmaradt rum felét.
Elővesszük a kisütött palacsintákat, közepére elrendezzük a tölteléket, felcsavarjuk, hogy henger forma legyen. De az egyszerűség kedvéért hajtogathatjuk is, bár ez nem Gundel recept. Egy tálba rakjuk őket és melegen tartjuk.

Ezután elkészítjük a mártást.
A vanília kikapart belsejét a cukorral és a tejjel felforraljuk. A csokit feldarabolva felolvasztjuk gőz fölött, vagy mikróban.
A behűtött tejszínből jó kemény habot verünk.

A tojások sárgáját a kakaóporral, a cukorral, liszttel, és tejjel jó simára kikeverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét is, majd lassan, vékonyan csurgatjuk bele a felforrósított tejet, közben habverővel kavargatva a tojásos masszát. Takarékon felforraljuk, de azonnal el is zárjuk.
Ha elkészült, akkor pár percet folyamatosan kavargatjuk a mártást, majd a tejszínhez keverjük, majd a maradék rumot is hozzáadjuk.

Most a palacsinták két oldalát vajban jó ropogósra sütjük, és egy tűzálló tálra rakjuk le, majd tálaláskor leöntjük a forró mártással.

Fölösleges meggyújtani, bár mutatós hogy ég, de akkor a rum alkoholtartalmának nagy része távozik.

(Forrás: Gundel recept)

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékdiós tésztákpalacsintapalacsintákretro receptekzsiradékban sültek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

citromos kalács
Sütemények

Házi citromos kalács recept

Zamat Zamat 2024.11.10.
Régi lucskos káposzta recept
Olcsó ételekRetro receptek

Régi lucskos káposzta recept

Zamat Zamat 2024.07.23.
zserbó süti
Sütemények

Nagyi zserbó receptje

Zamat Zamat 2024.08.22.
krémes süti
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Diós mézes krémes süti

Zamat Zamat 2025.03.18.
Néró teasüti
Retro receptekSütemények

Néró teasütemény

Zamat Zamat 2024.10.28.
kókuszos torta
Sütemények

Kókuszimádió Raffaello torta

Zamat Zamat 2024.11.28.
fánk
Édes süteményekOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Főtt fánkocskák

Zamat Zamat 2025.04.28.
párnácska
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Herőke – párnácska

Zamat Zamat 2025.02.11.
leves
EgytálételekHúslevesekNagyi receptjei

Arató leves – nagyon ütős…

Zamat Zamat 2025.01.23.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up