Az amerikai csokis keksz nem a szépségéről híres, viszont rendkívül kellemes ropogtatni való, nem véletlen, hogy világszerte rengeteg rajongója van.
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 40 dkg keserű, étcsokoládé
- 30 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 3 kisebb tojás
- 3 vaníliás cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- jó csipet só
Amerikai csokis keksz elkészítése:
A lágy vajat a cukorral nagyon habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a vaníliát, és a tojásokat. Ismét rendesen kikavarjuk.
A lisztet átszitáljuk a szódabikarbónával, hozzáadjuk a sót, majd lazán a habos, krémes anyagba forgatjuk. Nagyjából felénél adjuk hozzá a darabokra tört csokit is, mert utána már nagyon nehéz lenne.
Nem piskóta szerű lesz, sokkal masszívabb tésztát kapunk.
Nagyjából 2 dekás golyókat gyurmázunk belőle, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk. Nem túl közel, mert nőni fognak.
170 fokra előmelegített sütőben jó 10 perc alatt megsülnek, de vigyázni kell, hogy világosak legyenek.
Sütőpapírral együtt húzzuk ki a tepsiből, és csak teljes kihűlés után rakjuk tálcára.