Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekNagyi receptjei

Klasszikus Ekler fánk égetett tésztából

Zamat Zamat 2024.10.01.
ekler fánk

Az ekler fánk egy francia sütemény, égetett tésztából készül, a mi képviselőfánkunk nagy testvére. Rendkívül ízletes, mutatós édesség.

Hozzávalók:

  • 20 dkg zsiradék
  • 1,5 dl víz
  • 20 dkg liszt
  • 10 tojás
  • pici só
  • 1 mokkáskanál cukor

Töltelékhez:

  • 5 dl tejszín

Krémhez:

  • 6 db tojás
  • 7,5 dl tej
  • 6 evőkanál liszt
  • 9 evőkanál cukor
  • 2 vaníliás cukor

Tetejére:

  • 30 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • kanálnyi olaj

Ekler fánk elkészítése:

Első lépésként előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A zsiradékot a vízzel felrakjuk főni, benne a pici cukorral, sóval. Mikor felforrt a víz, a zsír elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és jól kikeverjük, hogy összeálljon rendesen.


Ekkor egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és mindegyiknél jó alaposan kikeverjük a tésztát.

Most habzsákba, vagy zacskóba töltjük, és nagyjából 10 centis piskótaformát nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlapra. Ne nyomjuk túl közel egymáshoz, mert nagyra nő.

Ezután berakjuk sütni, 10-15 percig még nagy hőfokon, aztán visszavesszük 160 fokra a sütőt, és még kb. negyedórát sütjük.
Ne nyitogassuk a sütőajtót, mert összeesik a fánk.

Míg sül a fánk, elkészítjük a krémét.

A tojásokat feltörjük, külön tálkába rakjuk a sárgáját, majd a liszttel, és egy kis tejjel alaposan összekeverjük.
A fehérjét egy tálba rakjuk a cukor nagyobbik felével, és felverjük.


A tej többi részét felrakjuk a vaníliás cukorral főni, majd hőkiegyenlítést végzünk a tojássárgás masszával, és belekeverjük. Állandó keverés mellett besűrítjük.


Ha elkészült, akkor még melegen hozzákeverjük könnyedén, apránként a tojáshabot.

Ha elkészültek a fánkok, akkor felvágjuk a fánkot, és így várakoznak a töltésre.

Most egy kis sóval felverjük a tejszínt, parányi porcukrot is adhatunk hozzá, de ne sokat.

Mikor nagyjából meghűlt a krém, megtöltjük a fánkok alját – dolgozhatunk akár habzsákkal is.

Tetejére felvert tejszínt nyomunk.

Ezután csokit a vajjal pici étolajjal felolvasztjuk, a fánkok tetejét belemártjuk, és a tejszínre illesztjük.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékégetett tésztaretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

szilvalekvár
Nagyi receptjeiRetro receptekTartósítás

Nagymama szilvalekvárja

Zamat Zamat 2024.10.12.
lencse
FőételekFőzelékhúspótlóNagyi receptjeiOlcsó ételek

Lencsepörkölt – húspótlónak tökéletes

Zamat Zamat 2025.03.06.
kavart süti
Édes süteményekOlcsó ételekSütemények

Tejfölös csodabogár

Zamat Zamat 2025.05.07.
piskóta
Édes süteményekOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Rózsika szelet

Zamat Zamat 2025.03.14.
darálós keksz
Nagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Kókuszos darálós keksz recept

Zamat Zamat 2024.11.18.
Kossuth kifli
Édes süteményekRetro receptekSütemények

Vajas piskóta

Zamat Zamat 2025.04.22.
fatörzs
karácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Különlegesen finom karácsonyi fatörzs

Zamat Zamat 2024.12.07.
hentes tokány
HúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Hentes tokány Pali bácsi módra

Zamat Zamat 2025.01.06.
csokis fánk
DesszertekÉdes süteményekSütemények

Amerikai csokis fánk

Zamat Zamat 2025.05.05.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up