Ha egyszerű túrós süti receptet keresünk, de olyat, ami mindenkinek kedves – akkor a legjobb választás a túrós pite. Gyorsan készül, s napokig finom.
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj, vagy margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 db tojássárgája – elhagyható
- fél kis doboz tejföl
- 1 egész sütőpor
Töltelék:
- 1 kg félzsíros túró
- 20 dkg cukor
- fél kis doboz tejföl
- 1 kis citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- búzadara a töltelék alá
Egyszerű túrós süti elkészítése:
Az átszitált liszthez szitáljuk a sütőport, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd belemorzsoljuk a lágy vajat, majd a tojással, és tejföllel összegyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk, majd lisztezett deszkán először az egyiket – tepsinyire nyújtjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd belehelyezzük a kinyújtott tésztát.
A másik részét is tepsiméretűre nyújtjuk.
A már tepsiben lévő lapra rászórunk lazán egy-két kanálnyi zsemlemorzsát, majd összeállítjuk gyorsan a tölteléket.
A túrót a cukorral, tejföllel, reszelt citromhéjjal, és a vaníliás cukorral összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a tepsiben lévő tésztalapon.
Ezután lefedjük a már kinyújtott másik lappal.
Tetejét megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. félóra alatt készre sütjük.
Ha szeretjük, akkor porcukrozzuk.