A puncsszelet csábító ízével felnőtt-gyermek kedvence lehet. Elegáns kinézetével akár vendégváró süti is válhat belőle.
Hozzávalók:
- 10 evőkanál cukor
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag puncs pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál cukor
- 1/2 liter tej
- 1-2 teáskanál rum, vagy rumaroma
- 1 kis marék mazsola apró darabokra vágva
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Egyszerű puncsszelet elkészítése:
A 10 evőkanál cukrot a tojások sárgájával nagyon alaposan kikeverünk, majd apránként beleszitáljuk a lisztet a sütőporral. A végén beleforgatjuk a tojások jó keményre vert habját, majd egy átlagos méretű tortaformában kisütjük a tésztát.
Ha kisült, megvárjuk míg kihűl, majd három részre vágjuk, három lapot készítünk.
Az alábbi krémmel töltjük.
A tejjel, cukorral, szokott módon megfőzzük a pudingport plusz egy evőkanálnyi lisztet adva hozzá jó kemény krémet kapunk. Lefedve hagyjuk meghűlni.
Mikor már hideg hozzáadjuk az apróra vágott, rumba, vagy rumaromába áztatott mazsolát, a vajat, és jó alaposan kikeverjük vele.
Ha a mazsolát nem szeretjük, akkor vagy a tésztáját locsoljuk meg rummal, vagy a kikavart krémhez adjuk, s azzal keverjük ki.
A krémet kétfelé osztjuk, majd először az első lapot, majd a másikat megkenjük vele.
Tetejére olvasztott csokoládét öntünk, melyet mikróban, vagy gőz fölött puhítunk meg, aztán átkavarunk egy evőkanálnyi olajjal. Elsimítjuk rajta, majd ha megdermedt, forró vizes késsel szeletelhetjük.