Az egyszerű diós kifli néhány perc alatt összeállítható aprósütemény alap, s mivel csak formálni kell, tölteni nem, ezért bárki elkészítheti gyorsan.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg darált dió
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 tojás sárgája
Egyszerű diós kifli elkészítése:
A lisztet a porcukorral és a szódabikarbónával egy tálba szitáljuk, majd hozzámorzsoljuk a margarint, belekeverjük a diós, és mehet bele a tojások sárgája is.
Ha nem áll össze, akkor egy pici tejfölt adjunk hozzá.
Nem szükséges pihentetni, kifli formákba töltjük, vagy egyszerűen rudakat sodrunk, majd kb. 4-5 centisre vágva kifliket formálunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben szép világosra sütjük.