Ez a sós rúd még egy hét múlva is ropogós marad, kedvünkre rágcsálhatjuk tv-nézés, vendégség közben.
Előre elkészíthető, jól tárolható.
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 1 teáskanál zsír
- 1 kis pohár tejföl – 20 százalékos
- 1-2 teáskanál só
- 1 tojás a kenéshez
- tetejére – amit szeretnénk
Ha fűszeresebben ennénk:
- 1 teáskanál bors
- 1 mokkáskanál chili
Ropogós sós rúd elkészítése:
A liszteket egy tálba öntjük, belemorzsoljuk a margarint, zsírt, hozzáadjuk a tejfölt, a sót, esetleg a fűszereket, majd az egészet összegyúrjuk, hogy jól formálható tésztánk legyen.
Fóliában a hűtőbe rakjuk pihenni 1-2 órára, majd lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, fél centi szélesre vágjuk, hosszát kb. 10 centisre.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk viszonylag sűrűn, de legyen közte hely, tojással lekenjük a tetejét, majd 200 fokra előmelegített sütőben szép világosra sütjük. 10-15 perc.