A Duna hullám egy nagyon mutatós piskótás-krémes-csokis finomság. Jóval egyszerűbb az elkészítése, mint képzelnéd.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 15 kanál cukor
- 15 kanál liszt
- 20 dkg vaj
- 2 db narancs
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 dkg magozott meggy
- parányi só
Krémhez:
- 1 l tej
- 1,5 puncs pudingpor
- 1,5 vanília pudingpor
- 2 4 evőkanál cukor
- 15 dkg vaj
Tetejére:
- 20 dkg csokoládé (ét)
- 2 evőkanál olaj
Duna hullám elkészítése:
Először a hozzávalókból megsütjük a piskótát.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral nagyon alaposan kikeverjük.
Ezután hozzáadjuk a vajat, a narancsok lereszelt héját, belecsurgatjuk a levét, és tovább habosítjuk.
A lisztet a sóval és a sütőporral apránként beleszitáljuk, közben folyamatosan kevergetve a masszát.
Ezután a fehérjét habbá verjük, majd lazán belekeverjük a masszába.
Ezután a massza felét egy nagyobb gáztepsibe simítjuk, melyet sütőpapírral béleltünk.
Ezután a másik felébe belekeverjük a kakaót, és az egészet a sárga masszára kenjük.
Előveszünk egy villát, és annak segítségével a felső réteget megmozgatjuk, kerek kis örvényeket rajzolunk bele. Mintha csak habosítanánk.
Ezután rászórjuk a kimagozott, lecsöpögtetett meggyet, és 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük a tésztát.
Most megfőzzük a krémet. A tejben szokott módon, csak más arányokkal kifőzzük a kétféle pudingot egyben, jó sűrű krémünk lesz. Ha megfőtt lefedjük, és hagyjuk kihűlni.
Míg hűl, addig a vajat a porcukorral kikeverjük, majd a már langyos pudinghoz adjuk, s ezután nagyon-nagyon habosra keverjük.
A krémet rákenjük a piskótára, elsimítjuk, majd berakjuk a hűtőbe, hogy a puding megdermedhessen.
Mielőtt kivesszük a csokoládét kézzel összetörjük, mikróban, vagy gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, kikeverjük. Ettől szép fényes lesz.
Ráöntjük a hideg pudingra, elsimítjuk gyorsan, majd szintén villával hullámosítjuk a csokit.
Most mehet vissza a hűtőbe, míg a csokoládé is megkeményedik.
Vizes késsel szeleteljük.
A süteményt tejszínhabbal is készíthetjük, ez esetben a felvert habot a pudingos krémre simítjuk.
A puding – ízlés szerint – lehet tiszta vanília is.