A dominó szelet sok féle módon elkészíthető. Van sütés nélküli változata, ezen kívül diós is, ez most a mézes-kakaós variáció.
Hozzávalók:
- 10 evőkanál cukor
- 3 db tojás
- 4 kis evőkanál méz
- egy 10 dekás csoki két csíkja lereszelve
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Bevonathoz:
- 1/2 evőkanál citromlé
- 5 dkg porcukor
- 1 tábla étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
Dominó szelet elkészítése:
A tojásokat és a cukrot nagyon kihabosítjuk, a mézet felmelegítjük, majd vékonyan belecsurgatjuk, közben a masszát kavargatjuk.
Mehet bele a reszelt csoki, majd a lisztet a sütőporral beleszitáljuk. Lazán összedolgozzuk.
Közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben – jó 20 perc alatt készre sütjük.
Ha megsült, akkor lehúzzuk a sütőpapírt és hűlni hagyjuk.
Amint teljesen kihűlt, dominó méretűre vágjuk, majd mikróban vagy gőz fölött olvasztott csokoládéba mártjuk (melyet két kanál olajjal kikeverünk). Villát beleszúrva a legegyszerűbb. Legszebb akkor, ha teteje, és 4 oldala is csokis lesz.
A porcukrot és a citromlevet nagyon-nagyon alaposan kikeverjük, hogy habos legyen, és azzal habzsákból apró pöttyöket nyomunk.
Ettől egyszerűbb megoldás, de nem hagyományos, ha a pöttyöket fehér csoki felhasználásával készítjük.